реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Заблокований бізнес

В агенції «Інтерфакс» пройшла прес- конференція чернігівських підприємців, які скаржаться на блокування їх роботи податковою. Ще раніше про недовіру і відсутність співпраці з керівником податкової служби в області чернігівські підприємці заявляли на нараді в голови обласної військової адміністрації.

На київській же прес- конференції вони повідомили, що Чернігівщина входить у лідери за кількістю заблокованих податкових накладних. За їх словами, характерною ознакою блокування є надумані формальні причини, які не відповідають встановленим нормам.

Президент регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов наголосив: « Під час окупації Чернігівщини 530 підприємств зазнали руйнувань. На сьогодні, згідно опитування Чернігівської ОВА, 95% не планують релокації та відновлюють виробництва за власний кошт. Але, вочевидь, новим керівництвом ДПС області зумисно наноситься шкода фінансовому стану підприємств нашого регіону через вимивання обігових коштів".

Представники підприємств різних галузей, за підтримки Чернігівської ОВА, звертались до міністерства економіки України, фінансового комітету Верховної Ради, ДПС України та повідомляли про тиск на бізнес з боку нового керівництва в особі в.о. начальника ГУ ДПС у Чернігівській області Юрія Твердохліба.

Як приклад – ситуація в ТОВ «Екосояпродукт». Керівник підприємства Андрій Костирко повідомив, що вони змушені відкрити нове підприємство в іншій області, адже податкова області не приймає таблицю виробника і компанія внесена до переліку ризикованих. В поясненні написано: «Ціни на продукцію підприємства залежать від вгодованості, віку та типу тварин...". На сьогодні в суді знаходяться 57 справ, 30 з них пройшли другу інстанцію, але реакції немає. Область втрачає податки.

«Так працювати не зможемо!» - сказав голова наглядової ради ТОВ «Форсаж», екс-голова ОДА Валерій Куліч: «"Коли безпідставно, з надуманих причин, у підприємства виймаються обігові кошти та йде спонукання до розв’язання проблеми через якісь незрозумілі перемовини, то тут вже йдеться про корупційні ризики!».



Теги:податкова, Валерій Куліч, Костянтин Іванов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar