реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Вія церква не боїться! У Седневі освячено церкву, де знімався фільм жахів "Вій"

13 грудня, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив чин освячення Свято-Георгієвського храму у селищі Седнів Чернігівського району.
Його преосвященству співслужили настоятель храму священик Володимир Педь та духовенство з Чернігова. Під час освячення молились голова Седнівської сільської ради Людмила Яценко, представники обласної та районної державної адміністрації, парафіяни.

«Вітаю усіх седнівців з тим, що з сьогоднішнього дня в цьому храмі буде лунати щира молитва, знову на цьому новому та освяченому престолі буде приноситися Безкровна жертва, буде звершуватися найбільше спасительне богослужіння – Свята Божественна Літургія. Знову тут будуть молитись люди, знову тут буде відбуватись найбільше чудо – це з’єднання нашої людської природи з природою Божественною» – зазначив єпископ Іларіон.

Після чину освячення заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов привітав седнівців з освяченням храму та подарував для храму ікону святого великомученика Георгія Переможця, зазначивши: «Слава Богу за те, що сьогодні в храмі з’явилася душа…».

За останні роки відбулася реставрація храму. А у 2009 р., відповідно до указу Президента України, рішенням обласної державної адміністрації церква передана громаді Свято-Георгієвської парафії. На данний момент у храмі ще немає повного внутрішнього убранства, ще немає іконостасу, але освячений вже престіл, буде лунати молитва.

За повідомленням прес-служби Чернігівської єпархії




Теги:ІЛАРІОН, Вій, Чернігівський район, Седнів, Курданов, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar