реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відставка сильну людину не красить...

На жаль, суддя КСУ Ігор Сліденко, який був суддею-доповідачем у двох мовних законах, зокрема, у справі про скасування одіозного закону Колесніченка-Ківалова, подав у відставку. Це вже друга «добровільна» відставка з грудня минулого року. Й обидва судді належали до тієї меншості, на яку можна було покластися у надзвичайно важливому мовному питанні.

На сьогоднішньому брифінгу мене особливо вразила інформація, що співробітники НАЗК намагалися увірватися в будинок Сліденка, де - двоє малолітніх дітей і третє має от-от народитися, вибиваючи двері ногами.

Ігор Сліденко - про заяву Зеленського:
«Не забувайте, що подібного роду заява, просто заява, я не говорю про дії, це вже є підставою для того, щоб відкривати кримінальне провадження - це заклики до повалення державного устрою. Публічні заклики, які зробив президент».

«КСУ знищується з літа минулого року. І це ні для кого не секрет. Спочатку нас хотіли перевести в Харків, потім нам хотіли обрізати повноваження… Єдине завдання було не дати можливості КС працювати».

«КС став впоперек дороги власне кажучи цьому «турборежиму», тому що вибачте ідеї, інакше як ідіотичними назвати не можу, про 300 депутатів, це не конституційне право, це з розряду комуноанархії».

«...зараз актуальні питання щодо створення дієвого механізму в реалізації публічної влади в трикутнику - президент, парламент, уряд, а не кількість депутатів. Сліденко вважає, що на сьогодні ситуація з роз'єднаності органів влади «взагалі перетворюється в хаос».

«І його реакція, м'яко кажучи, не адекватна - ця реакція є підставою для того, щоб звинуватити його в кримінальному злочині. Як він з цієї історії буде виходити, я чесно кажучи не знаю».

«...нікому не можна дозволяти диктувати умови КСУ і «до суддів відкривати двері чоботом, тому, що це ганьба, це кінець держави».

Тарас МАРУСИК



Теги:команда ЗЕ, Конституційний суд, Ігор Сліденко, Тарас Марусик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar