реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Упали на полях"...

Ворожа преса видала два сюжети, які можна вважати наслідками їхньої помилки, але спочатку – невеличкий відступ щодо минулої ночі та комбінованої ракетно-дронової атаки вигрібної федерації.

Напевно, всі бачили звіт наших ВПС про те, скільки і чого запустив супротивник нашою територією, починаючи з Шахедів і закінчуючи Кинжалами і зовсім невеликий, зовсім незвичайний відсоток саме збитих повітряних цілей.

Найцікавішим виявилося не те, скільки сили ППО перехопили повітряних цілей, а зовсім інше.
Як виявилося, рівно половина їх «упала на полях». Це – цитата з пояснень спікера ВПС Юрія Ігната. Причому, коли він говорив про те, що 20 із 40 повітряних цілей «загубилася», він явно, хоч і стримано посміхався. І це нас підводить до думки, що загубилися цілі, яким "аналогов нєт" якимось дивним, але дуже правильним способом. Простіше кажучи, наші військові вперше і масштабно застосували щось на кшталт РЕБ, лише незрозуміло яким чином. Адже зазвичай такі засоби працюють на коротких дистанціях і уявити, що всі повітряні цілі пройшли якусь одну чи дві точки, де інтенсивно працював комплекс РЕБ, якось не віриться. А це означає, що «приземлили» ракети чимось незвичайним.

Більше того, приблизно з такою ж усмішкою Юрій Ігнат розповідав про те, як з незрозумілої причини, противник запустив одну зі своїх крилатих ракет по власному населеному пункту у Воронезькій області і досить успішно його вразив. Половина села перетворилася на російський військовий корабель або в такий, що не має аналогів танк Т-90, що догоряє під Авдіївкою.

Такі аномалії якось складно влаштувати для ворога на відстані сотню і більше кілометрів. Тому те, що не розповів Ігнат, виявилося інтригуючим і поки що незрозумілим. Натомість противник вже починає бити на сполох, оскільки розуміє, що це «жу-жу» не просто так для галочки у заіті. Зокрема, він пише таке:
«У Краснодарському краї знайшли частини, ймовірно, нашої російської ракети X-101 між станицями Павловська та Отаманська… Саме падіння об'єкту, ймовірно, сталося вночі, а відео з місця події у місцевих соцмережах з'явилося вранці. Місцева влада повідомила про виявлення «фрагментів невстановленого пристрою».

На жаль, невідомий пристрій має вигляд авіаційної крилатої ракети, а не черевиків путіна, проте це все одно – позитивний момент. Краснодарському краю теж настав час перестати спати і ночами «бдєть», як це вже давно роблять у Білгородській або тій же Воронезькій областях. Там вже чудово знають про те, що в їхні будинки може прилетіти феєрверк, але вони його не побачать. І якби він прилетів з боку України, то це було б не так прикро, але прилітають власні російські "високоточні" ракети. А публіка вважає, що це стало результатом «жахливої ​​помилки».

Вже лунають припущення про те, що оскільки противник, для деяких типів ракет, використовує вироби, випущені буквально кілька тижнів тому, а значить – стріляє «з коліс», то, можливо, якість продукції почала різко падати і тому можуть відбуватися подібні інциденти. Може, воно й так, але у будь-якому випадку, коли трапляється щось подібне, виробник відразу зобов'язаний з'ясувати причину аварії. Це потрібно хоча б для того, щоб розуміти причину, через яку було втрачено від мільйона до восьми мільйонів доларів і плюс до того, такі інциденти загрожують жертвами, адже це не літачок аматорського авіамодельного гуртка, а півтони або навіть тонна вибухівки. Отже, масовим таке явище не повинно бути в принципі.

Адже випадок у Краснодарському краї — щонайменше п'ятий, коли боєприпаси армії федерації падають на власній території, і що найнеприємніше для ворога – досить далеко від кордону України чи лінії фронту. Так, 2 січня дуже вдало впала ракета, яка й рознесла пів села у Воронезькій області, а 20 квітня 2023 року російський літак скинув на Білгород авіабомбу КАБ-500 і трохи пізніше, у тому ж Білгороді, виявили ще дві такі авіабомби, які закопалися у м'який. ґрунт і не вибухнули. Шкода, що півтонни заряду в кожній бомбі так і не спрацювали як треба, але вже – як є.

А за різними даними, ракети Калібр дуже люблять переходити у підводне положення відразу після старту. Та й авіаційні ракети, запущені з літаків над акваторією Каспійського моря, не раз і не два глушили глибоководних товстолобиків просто під літаком, що їх випустив. Але щоб за один раз половина ракет загубилася над полями території України такого ще не було і схоже на те, що буде ще не один раз.

Цілком можливо, що ЗСУ таки знайшли спосіб «приземляти» повітряні цілі, без відстрілу зенітних ракет. Якщо це так, то на нас чекає багато цікавого.

Ну а другий сюжет стався за кілька тисяч кілометрів на південь від краснодарського краю вигрібної федерації, а саме – біля узбережжя Ємену. Як відомо, морська коаліція днями завдала ударів по території Ємену, де були розташовані військові активи хуситів, за допомогою яких вони здійснюють обстріли та напади на комерційні судна, що виходять з Аравійського моря, йдуть до Червоного моря і повертаються потім назад. У відповідь хусити пообіцяли вдарити потужно і люто, і як стало відомо – тримають своє слово. Принаймні ворожа преса так описує вид помсти, який застосували ці сателіти іранських рушників:
"Єменські хусити помилково обстріляли танкер, який, ймовірно, перевозив російську нафту, в Аденській затоці.

Про це повідомляє британська морська охоронна компанія Ambrey. Згідно з даними Ambrey, атака сталася біля узбережжя Ємену. Капітан танкера під прапором Панами попередив Центр координації морських торговельних перевезень при ВМС Великобританії про те, що корабель потрапив під обстріл. Ракета, випущена у бік танкера, впала у воду в межах 400-500 метрів від його борту. Ambrey стверджує, що хусіти діяли на основі застарілої інформації. Танкер, який став об'єктом атаки, раніше належав британській компанії Union Maritime, ці дані перестали бути актуальними п'ять місяців тому."

Загалом, це ще одне судно «тіньового флоту», якими вигрібна федерація ганяє сьогодні свою нафту. Ну а хусити не розібралися, що хоч прапор і панамський, але це свої – правовірні, рязанські хлопці і мало не втопили їх просто тому, що не перевірили належність судна за морським реєстром. Загалом і тут сталася "ужасная ошибка", оскільки цілилися в п'яту, а попали в ніс.

Микола БАБЕНКО



Теги:Микола Бабенко, російсько- українська війна, ППО, ракетна атака


Читайте також



Коментарі (0)
avatar