реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Українофобія "Ньюсвану"

В п’ятницю, 8 листопада, вирішив для себе провести своєрідний тест - наскільки розмови про проросійський характер передач телеканалу NEWSONE відповідають дійсності і на яку аудиторію розраховані ці передачі. Для цього повністю переглянув адреналін-шоу «Протистояння» у прямому ефірі, а потім ще раз на ЮТУБІ.

Хоч вірте, хоч ні, але такого, правду кажучи, не чекав. За своїм характером і поведінкою ведучих Василя Голованова (пан Василь хоч намагався бути об’єктивним і не висловлювати своїх особистих позицій) і Діани Панченко (відверто демонструвала свої проросійські настрої, постійно порушувала правила журналістської етики, перериваячи проукраїнських учасників передачі і вставляючи свої недолугі коментарі) передача нагадувала програму російського пропагандиста Володимира Соловйова в українському варіанті (бо ведучі розмовляли українською). Що, до речі, як і виступи інших учасників шоу українською, викликало відверте невдоволення багатьох коментаторів («что они, по русски не умеют говорить?»). 90 відсотків коментарів в Інстаграм були чисто українофобськими, в яких українців і учасників ООС неодноразово називали «мразью», якій ніколи не повернути Крим і Донбас, бо вони належать Росії. Ось така надзвичайно специфічна аудиторія в NEWONE.

Як, до речі, і підбір самих учасників шоу, принаймні половина з яких (Олена Лукаш, Олександр Качний, Юрій Молчанов плюс Діана Панченко та ряд інших) могли б скласти конкуренцію Володимиру Соловйову. А учасникам з проукраїнськими позиціями (політологи Валерій Димов та Віктор Таран, Вадим Івченко з «Батьківщини», Сергій Куніцин) доводилося витримувати натиск відверто зомбованих російською пропагандою опонентів. І Качний від «За життя», і Лукаш неодноразово повторювали тезу про «захват власти», «государственний переворот», «убийства на Майдане беркутовцев», «внутренний конфликт», «гражданскую войну» на Донбасі, за все покладаючи вину не на Росію, а на Україну. При тому категорично стверджуючи, що не вони є жертвами російської пропаганди, а народ України – жертва української пропаганди. Дивна позиція, чи не так, як для українських політиків? З врахуванням того, що на цій передачі неодноразово зверталися до авторитету Андрія Портного, який хоче посадити за грати попереднє керівництво України, вимальовується досить виразна картина чергового реваншу, як це сталося на президентських виборах 2010 року. І за таким реваншем спокійно спостерігає ЗЕкоманда.

Здається, Україна вчергове переживає період сплеску національної деконсолідації, до якої приклали руку як російська пропаганди, так і вітчизняні колаборанти. Тепер лише залишається втілити в життя черговий прожект Зеленського про відкриття російськомовного телеканалу. І тоді і етнічні росіяни, і російськомовні українці будуть задоволені і стануть в чергу до «Русского мира». Адже до нього, за задумом Путіна, мають ввійти всі росіяни, де б вони не проживали, і всі російськомовні, до якої національності вони б не належали.

Михайло КОРОПАТНИК



Теги:інформаційний простір, Михайло Коропатник, гібридна війна, українофобія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Со всем согласен, кроме последнего абзаца - в чем конкретно виноват Зеленский, в том что Порошенко за 5 лет не закрыл эту помойку или что туда, как и на российские шоу бегают профессиональные мальчики для битья (в том числе и Леша Гончаренко не последний человек в партии порошенко!) ? Однако, когда сейчас Зеленский хочет закрыть этот рупор российской пропаганды, то порохоботы начинают кричать о свободе слова ! Вы бы определились как нибудь господа , а ! biggrin
avatar