реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Убивство Шишова: тероризм Росії і Бєларусі

Убивство білоруського опозиціонера Віталія Шишова в Києві – терористичний акт проти України та всього демократичного світу.

Вранці 3 серпня 2021 р. на околиці Києва знайшли повішеним білоруського опозиціонера, голову Білоруського дому Віталія Шишова. Очевидно, що це чергове політичне вбивство, здійснене на замовлення скаженого диктатора Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, за сприяння чи співучасті його політичного поводиря з Російської Федерації Володимира Путіна, є відкритим, цинічним і показовим терористичним актом проти суверенної держави України та всього демократичного світу.

Уже майже рік білоруський народ бореться проти тирана Лукашенка, який шляхом фальсифікації виборів та насильницької узурпації державної влади відчайдушно намагається утриматись на посаді президента Білорусії. І для досягнення цієї мети, білоруський диктатор, за підтримки політичного тоталітарного режиму та спецслужб Російської Федерації, вчергове вдається до застосування старих комуністично-кадебіських методів залякування і нищення народу – масових політичних репресій, арештів, терору та політичних убивств, як на теренах самої Республіки Білорусь, так, від тепер, і за її межами.

Вбивство Віталія Шишова відбулось саме після заяв білоруських опозиціонерів про те, що саме Київ може стати осередком спротиву диктаторському режиму Лукашенка. Білоруси, які шукають прихистку від переслідувань власної тоталітарної влади та не полишають планів організованого спротиву диктатурі, природньо бажають знайти свій захист в Україні, з якою історично пов’язані та є близькими. Але після політичного терористичного акту щодо Віталія Шишова в Києві, Україна стає небезпечною територією для проживання не тільки для іноземців, які шукають у нас політичного притулку, але в першу чергу і для самих українських громадян. Наразі українські громадяни гинуть від терористичних угрупувань і військ Російської Федерації на сході України, а від тепер, така загроза терористичних актів виникає і з боку державного кордону тоталітарного режиму Республіки Білорусь.
Як не прикро, але мусимо констатувати, що на сьогоднішній день Держава Україна та, зокрема, Служба безпеки України та інші правоохоронні органи не можуть гарантувати захист життя та безпеку проживання ані іноземним громадянам, ані власним співвітчизникам. А північні наші сусіди, тоталітарні режими Російської Федерації та Республіки Білорусь, на чолі із диктаторами Володимиром Путіним і Олександром Лукашенком, несуть реальну загрозу миру та безпеці не тільки для України, але і для всього демократичного світу.

Чергове безкарне здійснення на території суверенної держави України політичного терористичного акту-убивства, за участі спецслужб Республіки Білорусь та Російської Федерації, стало показовим провалом у діяльності Служби безпеки України та інших правоохоронних органів держави щодо виконання ними своїх конституційних обов’язків.
Тож зважаючи на вище викладене, вимагаємо:

1. Від політичного керівництва Держави України дати належну оцінку цьому політичному терористичному акту та переглянути питання щодо міжнародної взаємодії і співпраці з тоталітарними режимами Російської Федерації та Республіки Білорусь.

2. Скликання позачергово засідання Ради національної безпеки та оборони України, на якому заслухати звіти керівництва Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України з даного питання та ухвалити відповідні рішення щодо належного захисту суверенітету держави.

3. Скликання позачергового засідання Верховної Ради України для заслуховування звітів Генерального прокурора України, голови Служби безпеки України та Міністра внутрішніх справ України з даного питання та проведення необхідних і невідкладних кадрових зміни в цих відомствах.

Політична рада Народного Руху України
м. Київ,
03.08.2021 р.



Теги:тероризм, убивство Шишова, Народний Рух, гібридна війна, Україна - Бєларусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar