реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У прикордонних з Росією районах відключили українське телебачення

1 січня 2022 року концерном РРТ на вимогу АТ «НСТУ» вимкнено аналогові передавачі мережі «UA:Перший» в Чернігові та в селищі Холми , а також «UA:Чернігів» в Корюківці, Новгороді-Сіверському та в Холмах. Про це повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в області Ірина Сенченко. Їй же, у свою чергу, відповідне повідомлення надійшло від продюсера філії АТ НСТУ «Чернігівська регіональна дирекція» Артема Шелкового і керівника Чернігівської філії КРРТ Сергія Ковальова. Про якісь свої дії щодо захисту українського інформаційного простору і, зрештою, прав споживачів представниця Нацради не повідомляє.

За інформацією суспільного мовника, з 1 січня 2022 року припинили трансляції аналогового мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ у восьми населених пунктах і телеканалів регіонального мовлення Суспільного — у 7 населених пунктах. Причинами припинення трансляції українських телеканалів називають підвищення тарифів на трансляцію від концерну РРТ, зростання комунальних тарифів та вартості обслуговування інфраструктурних об’єктів, недофінансування телерадіокомпанії на 22%.

Мова йде, нагадаю, про прикордонні з Росією райони. Неофіційна позиція, озвучена у приватних розмовах з представниками відповідних служб: «Та скільки там тих людей!». Таку позицію ні розумною, ні патріотичною назвати не можна.

В той же час, як повідомив корюківський міський голова Ратан Ахмедов, телеканали сусіда – агресора вільно транслюються на українській території: « Російський т2 чудово приймається на саморобний пристрій, а наш з підсилювачем інколи зась. Зате на шматок алюмінієвого дроту, припаяного до антенного кабелю, поблизу Холмів, Новгорода-Сіверського і Корюківки можна зловити скабєєвих/соловйових. Почало пробивати і білоруське радіо, якого раніше не ловив. Потім чую запитання в селі, що у нас з електрикою, бо Соловйов зранку сказав, що буде темінь».

В області готується програма підтримки і розвитку української мови. Проте її можна не приймати з таким підходом до захисту українського інформаційного простору, бо буде формальною, якщо українські громадяни у прикордонні змушені слухати Соловйова, Скабєєву та інших пропагандистів «руського мира».

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Нацрада телебачення, Василь Чепурний, Ратан Ахмедов, суспільне, гібридна війна, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar