реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Полтаві вийшла книга мемуарів Софії Русової

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Котляревського відбулася презентація книги «Мемуари» видатного педагога, літературознавця, громадської діячки Софії Русової.

Книгу видано зусиллями Полтавського обласного обʼєднання товариства «Провсіта» завдяки пожертві членів Товариства української мови в Чикаго подружжя Боднаруків.

На обкладинці — вислів Софії Русової: «Найдорожчий скарб у кожного народу — його діти». Упорядник тексту, голова обласної «Просвіти» Микола Кульчинський розповів про роботу над книгою і свої враження від неї.

Нагадаємо, що Софія Русова народилася в Олешні на Чернігівщині, довгий час жила також у Чернігові та в Борзнянському нинішньому районі, була однією із засновниць бібліотеки, яка досі чомусь носить ім'я не Русових, а російського письменника Короленка.

До речі, у Полтаві - і це логічно - обласна бібліотека носить ім'я земляка - Івана Котляревського, а чернігівські бібліотекарки, що з якогось дива вважають бібліотеку своєю власністю, захищають ім'я не видатної землячки - співзасновниці бібліотеки, а російського письмака, як символ присутності "руського міра"...



Теги:обласна бібліотека Короленка, Просвіта, мемуари, Софія Русова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar