реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Ніжині замироточила ікона святого Сергія

У ніжинському кафедральному соборі Всіх святих УПЦ Київського патріархату сьогодні замироточила ікона святого Сергія Радонезького.

Сергій Радонезький вважається одним із православних символів Росії, але при цьому багато хто забуває, що насправді цей святий належав до ...української церкви. Адже він належав до Київської митрополії, а московська патріархія ще не з'явилась.

Він жив у 1321–1392 роках, а московська церква оформилась окремою тільки у 1448 році - самовільно проголосила свою автокефалію (тобто незалежність). Визнана ж світовим православієм московська церква була через 141 рік.

Настоятелем храму у Ніжині є тезка святого - протоієрей Сергій Чечин. Він відзначається подвижницькою діяльністю - храм щотижня відправляє допомогу українським бійцям на фронт.
Коли я зателефонував отцю Сергію, він уже був біля Старобільська на Луганщині. Поїхав у зону АТО буквально на другий день після вручення йому грамоти "Благодійник року". А святий Сергій Радонезький є небесним покровителем отця Сергія Чечина.






Теги:Чернігівська єпархія, Сергій радонезький, Київський патріархат, мироточиві ікони, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar