реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Трикутник моєї генеалогії

Досить цікавим є топологічним (якщо можна так висловитись) вимір генеалогічних досліджень. А саме встановлення точок, де відбувались вагомі події в житті предків. Мова йде передовсім про народження, хрещення, одруження та відхід у вічність.

З моїми предками, принаймні, останні 250 років, і, принаймні, по досліджених цілках, все досить просто. Їх простір цілком собі замикався між Козельцем і Києвом.

Бобки перебрались в др.пол.ХІХ ст. з Богданівки в Семиполки (Броварський р-н, Київська обл., в описуваний час Остерський п-т, Черн.губ) в пошуках можливості купівлі полів та саду.

Печури, козацьий рід, укорінені мешканці Семиполок, судячи зі всього не рушали звідти ніколи і нікуди.
Звідси ж походив рід посполитих Мишків. Тут же фіксуються козаки Батини та Гуляницкькі. Гуляницькі, як відомо, досить знакове прізвище, як можемо припустити пов'язне з давнім волинським родом, представники який в XVII ст. потрапив на Подніпров'я та Чернігівщину.

В тому ж містечку (так, в XIX ст. ще містечка) Семиполки починається відлік історії родини Павлових.
Дейнеки, гілка, що трапляється в моєму родоводі, мешканці села Єрків (Козелецький повіт, Черн.губ.), де мали статус спадкових почесних громадян. Однак дітей хрестили в Соборі Різдва Богородиці в Козельці. А останній спочинок знаходили на могилках села Сираї, де до 1907 стояла церква одразу на кілька сіл, включаючи Єрків.
З Козельця також походить і рід Верезубів, який свого часу перебрався в Бровари (і значить в метриках як "козелецькі міщани з Броварів"). При цьому декотрих зі своїх дітей хрестили в Введенській церкві на Подолі в Києві.

З околиць Козельця, а саме з села Карасинівка, походив рід козаків Многолітів, один з яких перебрався в Бровари, і згодом вже числився "броварським козаком".

З суто броварських родів знаходимо Щербаків, Гущ та Яхнів. Один з предків з числа останніх правда взяв собі дружину з віддаленого населеного пункту... з Семиполок З родини семиполківських козаків Шевченків.
Загалом можу вставити досить короткий перелік основних точок родинної географії за останні два з половиною століття: Бровари, Семиполки, Богданівка, Єрків, Козелець + Сираї та Київ.

Олександр БОБКО



Теги:Олександр Бобко, Остерщина, генеалогія, краєзнавство


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А яких сотень і полків були козацькі предки?
avatar