реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Тактика Москви і слабкість Заходу

Події на польсько-білоруському кордоні вкотре демонструють тактику Москви — використовувати слабкість свого супротивника.

У 2014 році слабкістю України були розвалені та деморалізовані російською агентурою силові структури та державний апарат.

У 2021 році слабкістю ЄС є домінування у ньому саморуйнівної ідеології, наслідком якої є як проекти типу Північного потоку-2, так і сумнівна міграційна та гуманітарна політика.

Не дарма як об’єкт атаки обрано саме Польщу — як чи не єдину країну ЄС, яка одночасно стала в жорстку опозицію як до Північного потоку-2, так і до ліво-ліберального порядку денного у самому ЄС.

Застосувати право держави на силове втручання — значить зробити картинку для істерики у кремлівських та одночасно лівих європейських ЗМІ про «польський фашизм».

Нічого не робити і просто дивитися, як натовпи нелегальних мігрантів силою переходять кордон — показати повне безсилля. І чи обмежиться все лише мігрантами? Чи не підуть за ними в такому разі «зелені чоловічки»?

Бажаю польському керівництву впоратися із цією кризою. Попри те, що за останні роки польська влада зробила чимало помилок у стосунках з українцями. Але у цій ситуації ми союзники.

Андрій ІЛЛЄНКО



Теги:Україна - Польща, мігранти, Андрій Іллєнко, Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar