реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Табачник за рахунок держбюджету фінансує проросійські організації

За підсумками конкурсу проектів молодіжних та дитячих громадських організацій, який нещодавно провело Міністерство освіти, науки, молоді та спорту, більшість коштів отримали організації, близькі до Партії регіонів, зокрема, Молоді регіони, Український молодіжний форум, Національна рада молодіжних організацій України, Українська Спілка молодих депутатів. Найбільш цікавим фактом виявилося те, що аж 280 тисяч гривень отримала так звана Ліга слов’янської молоді, яка організувала 12 червня в Сімферополі і в навіть Києві святкування Дня Росії і роздавала жителям міста російські прапорці. Про це повідомляє видання Цензор.Нет.

До речі, на сайті російської організації «Молода гвардія», яка є одним з молодіжних осередків правлячої в РФ партії «Єдина Росія», розміщено коментар народного депутата України Андрія Пінчука, того самого, чиї «молодіжки» цього року отримали найбільше фінансування з держбюджету. Коментар присвячений Дню Росії, який вже вказана Ліга слов’янської молоді намагалася провести в Києві:

«Общая история Украины и России сейчас дает много вопросов для обсуждения, но бесспорным является тот факт, что без дальнейшего сотрудничества для обоих государств будет трудно преуспеть в развитии будущего страны», - каже український нардеп.

Громадськість вже відреагувала на підсумки конкурсу. АнтиТабачна кампанія заявила, що готує позов до Генеральної прокуратури та КРУ, аби ці інстанції розібралися, за яким принципом розподілялися Міністерством Табачника бюджетні кошти для молодіжних організацій.

Нагадаємо, нещодавно десяток організацій вже звернулася до Генпрокуратури з вимогою розібратися, чому значна частина студентів-першокурсників досі не отримала студентські квитки.

Джерело





Коментарі (0)
avatar