реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Священик - волонтер став почесним громадянином міста

Як повідомив народний депутат Олександр Кодола, за пропозицією громади міста Ніжин та його минулорічною ініціативою, Ніжинська міська рада присвоїла звання «Почесний громадянин міста Ніжина» настоятелю Собору Всіх Святих Сергію Чечину - Священику і Людині з великої літери.

"Отець Сергій сьогодні по праву один із найбільш заслужених волонтерів Ніжина, - пише народний депутат на своїй сторінці в мережі Фейсбук. - Подвижницька діяльність отця Сергія почалася ще з часів Майдану, коли він почав організовувати та передавати учасникам Революції Гідності допомогу від ніжинців. А з початком бойових дій на сході, волонтерська діяльність священника стала постійною. Собор Всіх Святих у Ніжині перетворився на справжній центр допомоги українським воїнам. Щотижня на власному автомобілі отець Сергій відправляється в зону Антитерористичної операції на Донбас, щоб передати бійцям передачі від близьких та допомогу усієї громади Ніжина. Разом із своїми колегами-волонтерами він возить не просто речі бійцям на передову, а передає їм материнське тепло рідного краю, віру в перемогу земляків, а також Боже благословіння на те, щоб наші захисники поверталися додому неушкодженими.
Тож я радий, що міська рада Ніжина дослухалася до думки громади і відзначила священника-волонтера цим почесним званням".

Отець Сергій Чечин є настоятелем Всіхсвятського собору - кафедрального собору УПЦ Київського патріархату в Ніжині.



Теги:Чернігівська єпархія, волонтери, Ніжинська міська рада, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Можна тільки вітати визнання подвижництва священника.
Будемо сподіватися, що громада Ніжина, і не тільки, зустрічно допоможе благочинному Ніжинського округу о.Сергію у відродженні та завершенні будівництва храмів.
avatar