реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Свині набагато культурніші...

Звертаюся до Чернігівської міської ради та Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

На території колишнього селища нафтовиків Забарівка, що з 1973 року входить до складу Чернігова, за 150-200 метрів від чернігівської школи №35 у мікрорайоні Масани бере початок джерело, яке живить річку Білоус, а та, в свою чергу - Десну. Років 20-30 тому вона була настільки повноводною, що в ній і досі (!) є вода. Зверніть увагу, ЩО з цим джерелом зробили жителі приватного сектору Забарівки. Причому врахуйте, що фотографії не передають повної картини того, що відбувається там насправді.

В голові не вкладається, як могло статися, що люди, котрі живуть на березі цього струмка-ставочка, перетворили його на повне отрути сміттєзвалище - замість того, щоб облаштувати собі там зони відпочинку, поставити лавочки, насіяти квітів і слідкувати за берегом. Інші люди величезні гроші платять, щоб придбати собі ділянку чи будинок біля річки, а тут - отаке. І я не розумію, чому цього так довго ніхто не помічає?

Це знаходиться в місті Чернігові, у густонаселеному районі неподалік загальноосвітної школи! Поруч, у цілком добротних будинках, мешкають люди, яким це байдуже! Моя б воля, то я б оштрафувала всіх, хто живе довкола - і тих, хто викидав сміття, і решту - за байдужість. І хай би всі оплатили вартість розчистки. Тільки так із "двоногих" можна виховати Людей.

Там є ще один нюанс. Це джерело місцеві жителі ПЕРЕГОРОДИЛИ, повністю засипавши ґрунтом і таким чином прихопивши шмат комунальної землі (інформація для перевірки земельними інспекторами). Великий автомобіль із червоним кузовом на одній із фотографій стоїть на руслі річки - так мені сказав чоловік, який знає, що тут було раніше. І тепер вона не може поповнювати ні Білоус, ні Десну...

З таких маленьких джерел формуються великі ріки і про це треба пам’ятати. І розповідати дітям (агов, школо, озирнися!) А, враховуючи катастрофічний стан водойм Чернігівщини після безсніжної зими, терміново їх розчищати.

А тепер "помилуйтеся" куточком природи вулиць Прорізна і Комка, за який місцевим мешканцям, судячи з усього, не соромно.

Наталія ПОТАПЧУК



Теги:Забарівка, наталія Потапчук, забруднення річок, екологічна інспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar