реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Сновська громада – за українську церкву!

Сесія Сновської міської ради майже одноголосно (тільки два голоси були проти) ухвалила звернення до священиків УПЦ Московського патріархату з рекомендацією відмовиnися від приналежності до російської церкви.

Ініціатор звернення, депутат Павло Солодовник пояснив це так: «Все кардинально змінилося 24 лютого, коли російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Загинули тисячі захисників. Російськими окупантами вбито понад 320 українських дітей, більше півтисячі діток отримали поранення і деякі з них досі борються за життя. І війна триває. Щодня гинуть цивільні і військові. Щодня московські загарбники знищують наш народ. Парадокс, але війну в Україні, вбивства дітей, насилля над жінками та розстріли підтримує глава російської православної церкви патріарх Кіріл. Про це предстоятель РПЦ неодноразово публічно висловлювався на телеканалах та під час проповідей. На території України досі функціонують філіали кремлівського духовенства – церкви московського патріархату, замасковані під назву Українська православна церква (УПЦ). Ці церкви підпорядковані московському духовенству і свідомо чи несвідомо служать злочинцю Гундяєву. Знаю священиків з УПЦ, до яких, м’яко кажучи, багато запитань. Хоча знаю і батюшок з УПЦ, які активно допомагають ЗСУ. Але присутність в країні будь-яких інституцій, які мають відношення до ворожої країни, які підривають цілісність держави, підтримують війну та вбивство українців, вважаю неприпустимим. Протягом місяця до мене звернулося кілька сотень людей з різних населених пунктів громади із проханням і вимогою – почати щось робити. Дійсно. Після всього жаху і горя, яке вчинили і продовжують чинити з нами московити… Як можна мовчати? Зараз український народ платить велику ціну за страх, пасивність і мовчання. Тому – позиція принципова».

Сновська громада є однією з найбільших в області – вона включає в себе весь колишній район. І тут ще не відбулося жодного переходу парафії до української церкви, в самому Сновську лише діє одна церква ПЦУ, новозбудована. Натомість у сусідній Менській громаді з московського підпорядкування вже вийшли п’ять громад.

Василь ЧЕПУРНИЙ

На фото Любові Удод єдина в громаді українська церква - Спасо- Преображенська у Сновську.



Теги:перехід парафій, Чернігівська єпархія, пцу, Сновськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar