реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Скільки часу потрібно, щоб перейти від базового до просунутого рівня знання англійської?

Все усереднює дані в якості відповіді на питання, скільки часу йде на те, щоб вивчити англійську, виявляться неточними, тобто більш-менш нісенітницею. Час, який може знадобитися для вивчення іноземної мови, в першу чергу залежить від рівня наявних знань і часу, який ви готові присвятити заняттям. Адже не все залежить тільки від індивідуальної мотивації: можуть втрутитися зовнішні фактори, такі як нестача часу (робота і сімейні обов'язки). Початківцю, щоб перейти на рівень advanced, може знадобитися до 1 000 годин. Але для багатьох просидіти тисячу годин в класній кімнаті не є можливим.

Саме тому Cambridge Assessment English пропонує вивчати англійську онлайн, щоб студенти могли вибрати відповідний час занять. Під час віддалених уроків менше відволікаючих чинників, і, як правило, студенти більш сконцентровані, у них чіткі цілі, всі завдання, які потрібно виконати, - на екрані.

Слухайте англійську мову


Якщо немає можливості спілкуватися з носіями мови, тоді перегляд серіалів англійською може стати хорошим способом познайомитися з новими словами і фразами. Телебачення надає можливість зануритися в мовне середовище. Подкасти - ще один хороший спосіб познайомитися саме з цїєю англійською і дізнатися як нею користуються в реальному житті, а не з якимись сухими граматичними конструкціями.

Часто читайте англійською


Навіть якщо ви розмовляєте англійською регулярно, вам все ж може бути складно писати англійською без читання. Читаючи новини, книги англійською або навіть просто переключивши стрічку новин на англійську, ви скоротите час, який йде на те, щоб вивчити мову.

Взаємодія з носіями мови


Якщо ви живете і працюєте в англомовній країні і вам щодня доводиться розмовляти англійською, наприклад з іншими студентами або колегами по роботі, так ви зможете набагато швидше придбати мовні знання і вміння.
Вивчайте мову - те, що іммігрантам завжди радить місцева влада. Але скільки потрібно часу, щоб його вивчити? Наприклад, багато жителів Великобританії не знають англійську, і для країни це проблема. За даними Британського бюро перепису, 726 тис. Жителів Англії і Уельсу не вміють добре говорити англійською, ще 138 тис. не говорять взагалі. Британські політики навіть лякали іммігрантів популістськими заявами: мовляв, якщо ті не будуть відвідувати мовні курси, їм зменшать допомогу.
Іммігранти часто більше спілкуються з іншими іммігрантами, ніж місцевими, що не так сприяє засвоєнню мовних навичок.

Дітям досить півроку, щоб розмовляти поверхнево


Існує кілька систем оцінки рівня володіння англійською. Наприклад, британський уряд очікує від іммігрантів рівня ESOL Entry 3 (його також називають B1, або Intermediate 1), перш ніж їм нададуть громадянство. Такий рівень передбачає вміння впевнено підтримувати розмову. За оцінками English UK, британської асоціації, що займається мовними питаннями, на те, щоб досягти рівня ESOL Entry 3, йде близько 360 годин - по 120 на кожен з трьох рівнів.

За словами ін. Елейн Бойд, керівника кафедри англійської мови в лондонському Трініті-коледжі, 120 годин для кожного мовного рівня - це дуже традиційний підхід, так вчать мову за підручником. Але якщо люди дуже мотивовані, вони можуть освоїти мовні премудрості набагато швидше. «Найчастіше діти у віці до 11 років активно занурюються в мовне середовище і за півроку можуть навчитися розмовляти досить поверхнево».

Дорослим може бути простіше з читанням і письмом. Але діти швидше набувають розмовних навичок та вміння слухати, як пояснює Дот Пауелл, представник British Council. «Школа дозволяє в повній мірі поринути в мову, - каже Пауелл, - їх мозок привчається до специфічного звучання мови і сленгових виразів - наприклад до" innit "(скорочення від is not it) в кінці фраз. Підліткам мовні навички потрібні, щоб бути частиною групи ». Як відомо, в підлітковому середовищі дотримуються строгих соціальних протоколів і вміння розмовляти однією мовою вкрай важливо.

1 765 годин


За словами філіди Шеллекс, експерта з мовних питань, під час дослідження питання про вивчення мови в Австралії, фігурувала цифра в 1 765 годин, що еквівалентно чотирьом шкільним класам. Це стандарт, необхідний для отримання офісної роботи.

Як уже згадувалося, британський стандарт - 360 годин, що, на думку Шеллекс, непогано. Однак через політичний тиск цей стандарт постійно намагаються знизити. «Уряд хоче знизити цю планку, але ми повинні дотримуватися встановленого рівня, оскільки вивчення мови - довгий процес».

Від 8 місяців до року


Мовна практика, не менш важлива, ніж заняття в класі, за словами деяких іммігрантів на те, щоб вивчити мову йде від 8 місяців до року, якщо протягом усього цього часу спілкуватися з людьми з хорошим англійським. Ще один важливий фактор - знання додаткових мов: якщо вже знаєте дві або три мови, то ще одну мову ви освоїте набагато швидше.

Більшість експертів сходиться в тому, що важливо чути англійську мову. Якщо ви працюєте тільки з людьми, які говорять на вашій рідній мові, ви не вивчите мову швидко.

Чи є вік, після якого освоїти мову вже неможливо?


Ні. Отримати певні мовні знання і вміння можна в будь-якому віці, але за статистикою після 23 років мови вже даються складніше. І якщо, наприклад, ви переїжджаєте в іншу країну вже в зрілому віці, то, швидше за все, позбутися акценту повністю вже не вдасться. Але якщо ви 5-10-річна дитина, навчитися говорити як носій мови цілком у ваших силах.

Вимова - міцний горішок, багатьом людям, які переїжджають в іншу країну, складно як перейняти правильну вимову, так зрозуміти специфічну вимову людей, які говорять англійською з народження. Судячи з усього, вміння управляти м'язами рота, щоб вимовляти всі звуки в точності, - це настільки тонка штука, яка формується з дитинства.

Більше цікавих статей про вивчення англійської ви можете знайти в нашому блозі grade.ua/blog/.



Теги:мови, навчання, споживач, Англійська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar