реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Скандал під мурами" - "Голос України" про чернігівське протистояння

У Чернігові триває протистояння навколо будівництва навпроти Єлецького монастиря – пам’ятки національного значення, Успенський собор якої входить до невеликого числа пам’яток домонгольського періоду.

Звісно, що будувати біля таких дорогоцінних споруд треба дуже обережно, щоб не нашкодити. Проте Чернігівська міська рада попереднього скликання, яка дала дозвіл, і забудовник – фірма «Чернігівбудінвест» на це не зважали. І замість дозволеного одного будинку вирішили ставити два, а замість триповерхового – п’ятиповерховий.

Тож чернігівці пікетували будівництво, ламали паркан довкола, писали листи протесту в різноманітні інстанції. Зрештою, нещодавно за тиждень зібрали більше 1100 підписів чернігівців, в основному прихожан Єлецького монастиря, проти будівництва під мурами.

Щойно пройшло засідання містобудівної ради, яке вчений секретар національного архітектурно- історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков назвав мухлюванням з картами: із 21 члена ради були 9 і 8 з них проголосували «за» будівництво. Що й не дивно: голосували замовник скандального будівництва Олександр Сердюк – заступник директора «Чернігівбудінвест» і Лев Соронович - інвестор будівництва. Конфлікт інтересів мав би відсторонити їх від голосування, але цього не сталося.

У місті створено комітет захисту культурно- історичного середовища, куди ввійшли кілька депутатів міської ради, представники Народного Руху та «Просвіти», які вимагають припинення будівництва біля стародавніх мурів. Напруга протистояння наростає. Певно, що поламаними парканами протистояння не закінчиться. Якщо міська рада не відмінить своє рішення про надання дозволу на будівництво.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
м. Чернігів Голос України



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, Василь Чепурний, незаконна забудова, Чернігівська міська рада, Соронович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar