реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Сівкович до Папірні не доїхав...

В Ріпкинському районі відкрито хоч один помітний інвестиційний проект -- “Папернянський кар’єр скляних пісків”.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, Посол Болгарії в Україні Дімітар Владіміров, Посол України в Республіці Болгарія Віктор Кальнік. Очікувався приїзд віце-прем"єра Володимира Сівковича, але, як стало відомо пізніше, він уже не міг бути на відкритті, сокільки Президент В.Янукович звільнив його із займаної посади. Таким чином, нова влада приводить у відповідність Кабінет міністрів до норм відновленої Конституції 1996 року.

“Одним із позитивних прикладів виконання програми Президента та Уряду України на території Чернігівської області є введення в експлуатацію підприємства “Папернянський кар’єр скляних пісків”. Це – черговий крок до комплексного використання потенціалу області, створення додаткових робочих місць, фінансової спроможності відповідної території”, – зазначив голова облдержадміністрації.
Користуючись нагодою, він висловив вдячність болгарським партнерам за участь у цьому важливому для регіону проекті.

“Сподіваюся, що наше співробітництво буде розширюватись в подальшому і в інших галузях”, – сказав Володимир Хоменко.

Довідка:

ТОВ “Папернянський кар’єр скляних пісків” було створено 17.11.1998 року. Основним видом його діяльності є видобуток піску кварцового для скляної промисловості та будівельних сумішей.

Дане підприємство здійснює промислову розробку на двох родовищах – Папернянському та Грибово-Руднянському, які належать до розряду найбільших в Україні. Розвідані запаси родовищ складають 6,7 відсотки загальнодержавних, а забезпеченість запасами складає близько 30 років. Скляні піски характеризуються високою якістю та хорошою збагачуваністю і використовуються заводами України.

Згідно з планами розробки родовищ, по мірі видобування кварцового піску проводиться робота з рекультивації земель під посадку лісу з подальшою передачею цих земель спеціалізованим лісогосподарським підприємствам для подальшого використання їх за цільовим призначенням.

На сьогодні підприємство має інвестора – болгарське Акціонерне товариство “КаолінАД”, провідну компанію на ринку виробництва збагаченого піску.




Теги:В.Хоменко, інвестиції, Чернігівська область, Сівкович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar