реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Інвестиції пішли?

В економіку Чернігівської області за І півріччя 2011р. спрямовано 928,2 млн.грн. капітальних інвестицій, з яких інвестиції в основний капітал (капітальні вкладення) становили 730,8 млн.грн., що на 27,1 відсотків більше, ніж за І півріччя 2010р.
Головним джерелом фінансування капітальних вкладень залишаються власні кошти підприємств (77,6%). Кредити банків та інші позики становили 8,8%, кошти населення на будівництво власних квартир та житлових будинків – 5,4%.

За рахунок коштів державного та місцевих бюджетів освоєно, відповідно, 3,6% та 2,7% капітальних вкладень.

В економіці області традиційно провідне місце з освоєння інвестицій займає промисловість. На її розвиток спрямовано більше третини загального обсягу капіталовкладень (306,1 млн.грн.), що в 1,6 раза більше проти І півріччя 2010р. У сільське господарство, мисливство, лісове господарство вкладено 27,3% інвестицій області, в операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям ¬– 12,4%, у підприємства транспорту та зв’язку – 9,3, у торгівлю; ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку – 7,4.

Капітальні вкладення в житлове будівництво становили 83,1 млн.грн. (11,4 від загального обсягу інвестицій в основний капітал).

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:інвестиції, капітальні вкладення, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar