реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Синдром чернігівських виборів: за підкуп не голосують

До рішення Чернігівської міськради про виплату одноразової допомоги пенсіонерам придертися дуже важко. Так вважає екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Політично по цьому можна бити. Але юридично — ні. Бо виплати підігнали під статтю бюджету "Про матеріальну допомогу", яка у Чернігівській міській раді існує вже не перший рік. Тільки раніше виплати по ній йшли досить рідко. А нині перед виборами нею скористалися з метою підкупу виборців", - пояснив Чорновіл в коменатарі Gazeta.ua Газета по-українськи.

Він переконаний, що ситуації потрібно надати розголосу.

"Треба максимально піднімати шум, щоб про підкуп розповідали на всіх телеканалах. Це може спричинити синдром інших чернігівських виборів — коли Корбан масово підкуповував виборців роздачею продовольчих пакетів. Тоді це побачила вся Україна. І Корбан не отримав на виборах хорошого результату - за нього не проголосували. Таке може статися і з мером Чернігова. Він не подумав про наслідки і тому його чекає покарання", - каже екс-нардеп.

"Але притягнути чиновника до відповідальності не вдасться. Бо гроші видає не він, а міськвиконком за рішенням затвердженим міською радою", - додав Чорновіл.

Нагадаємо, що 7 жовтня Чернігівська міськрада виділила 20 мільйонів гривень на допомогу місцевим пенсіонерам. Ті зможуть отримати по 500 гривень. З такою ініціативою виступив міський голова Олександр Соколов, який балотується на цю посаду. Очолює місто з 2002 року. У Комітеті виборців ініціативу мера назвали підкупом електорату.



Теги:Тарас Чорновіл, Корбан, Олександр Соколов, Чернігівська міська рада, місцеві вибори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar