реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Шишки на ногах: як позбутися?

Дійсно, така деформація стоп, як шишки біля великих пальців зустрічається доволі часто. Вони дошкуляють з віком, бо розростаються. Через них дуже важко згодом підібрати нормальне взуття. Кажуть, що більше цій хворобі підкоряються жіночі ноги, але є й чоловіки, яким вона дошкуляє.

Що собою являють такі деформації? На медичній мові ця хвороба зветься вальгусна деформація великого пальця. Вона є однією з найпоширеніших статичних деформацій стопи.
Захворювання це доволі неприємне. Частіше воно вражає жінок, але зустрічається і в чоловіків. Найсуттєвішою причиною такої деформації ортопеди називають тісне взуття. У черевиках з вузьким носком стопа змушена набувати форми взуття. З дня в день… Роками…Через це може виникати відхилення великого пальця, а згодом він деформується.

Ортопеди радять не нехтувати здоровим глуздом і не наражати свої ноги на небезпеку, віддаючи перевагу модному, але небезпечному для здоров’я взуттю.
Чому? Та тому, що шишки не лише болять, коли розростаються, вони ще й спотворюють згодом ноги так, що вже з будь-яким взуттям будуть проблеми! А в перспективі – тільки хірургічне втручання. Не так давно інтернет сколихнули фотографії ніг знаменитої Вікторії Бекхем, спотворених модним взуттям. На її ногах якраз і помітні потворні шишки.

Ті ж, хто вже страждає від шишок, повинні відмовитися від підборів. Бажано використовувати спеціальні ортопедичні устілки.
Справа в тому, що через постійне тиснення на гулю в ній може виникнути запалення, біль. Згодом почнеться деформація другого чи й третього пальців. Можуть навіть виникнути деформуючий артроз першого плюснефалангового суглоба, болючі натоптиші на підошвах.

Де ж межа між косметичною деформацією і захворюванням? Ортопеди проводять її там, де при ходінні виникає біль і порушуються опорно-рухливі функції.
Для профілактики шишок на ступнях можна використовувати спеціальні вправи.

Підготовчий етап — масаж стопи: руками потягнітье кожен палець стопи; із зусиллям руками зігніить і розігніть кожен суглоб пальців. Увага: коажна вправа виконується до появи відчуття втоми у м’язах з поступово наростаючим навантаженням.

1. З напруженням згинайте і розгинайте пальці стоп до втоми. Варіант цієї вправи при початковій деформації великих пальців: напружено згинайте і розгинайте всі пальці ніг, натягнувши між великими пальцями гумове кільце.
2. Статична вправа. Максимально зігніть пальці і утримуйте їх в такому положенні до втоми (20-40 секунд).
3. Працюючи м’зами стопи, не згинаючи пальців(!), скоротіть поздовжнє склепіння (пальці не згинатиь!). Стопа має скоротитися на 3-4 см. Відпустіть м’язи, повертаючи стопу у початковий стан.
4. Скорочуючи м’язи стопи, не згинаючи пальців (!), скоротіть поздовжнє склепіння і утримуйте в такому напруженому положенні до виникненнявтоми (20-30 секунд).
5. Затисніть олівець між першим і другим пальцями стопи, виконуйте колові рухи справа наліво і назад.
6. Під час ходіння і стрибків намагатися відштовхуватися від підлоги не голівками плюсневих кісток (їх ще називають плюснефаланговими суглобами), а пальцями ніг.
7. Перекочування пляшки (чи палки) стопою протягом 1-2-х хвилин.
Займайтесь і позбувайтесь негараздів у здоров’ї!

P.S. А якщо хтось із наших читачів зумів позбутися цієї напасті, може поділитися рецептом -- йому будуть вдячні тисячі людей!




Теги:як позбутися шишок на ногах, ноги болять, шишки на ногах


Читайте також



Коментарі (0)
avatar