реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Що означають для нас польські вибори?

Вперше з часу виходу з-під московської кормиги у Польщі одна партія зможе самостійно сформувати уряд. Партія «Право і справедливість» під керівництвом Ярослава Качинського набрала 37,58 відсотків виборців – це 335 мандатів у Сеймі з 460 депутатів, що означає можливість самостійного формування уряду.

Що це означає для України?

Партія "Право і справедливість" - права, це партія євроскептиків і тих поляків, які хоча й не говорять вголос, але не забули про милі серцю "всходні креси". Проте це партія реалістів і, думаю, попри періодичне збурення теми "волинської різні", загалом до України в поляків залишиться поважне ставлення. Після Революції Гідности і російсько- української війни.

Адже партія Ярослава Качинського - відверто антиросійська партія, яка пам'ятає, як біля Смоленська загинув президент Лєх Качинський і верхівка польської правлячої еліти, що летіла пом'янути жертв комуністичної московської влади у Катині. Очевидно, що розслідування обставин загибелі буде поновлено.

Буде замінено прем'єр міністра Еву Копач, яка війну Росії з Україною називала "конфліктом в Україні"...

Те, що це партія євроскептиків - також добре для нас. Адже ейфорія всеєвропейської вольності і демократї, при якій українці досі не мають безвізового режиму, а сирійські біженці отримують його по факту говорить багато про ставлення Європи до України.

Зрештою, Польща лишається католицькою (читай - християнською) державою і розгул пропаганди мужоложства та одружень чоловіків з чоловіками, а жінок з жінками має бути зупинений.

І останнє зрештою - один європейський чиновник після прийняття Польщі до Євросоюзу сказав, дивлячись на її тверду позицію :" Хто до кого приєднався - Польща до Євросоюзу чи Євросоюз до Польщі?!". А ви уявляєте, що буде, якщо Україна і Польща там будуть разом?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:націоналісти, КАЧИНСЬКИЙ, Україна - Польща, польські вибори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar