реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Седнів фантазує: ФОТОзнайомство

Творча дитяча студія «Седнів фантазує» розвивається завдяки проекту «Моє цікаве дозвілля»

Картини, створені за допомогою круп, шкірки апельсинів, яєчної шкаралупки, вермішелі, ниток, а також тіста (це так звана тістопластика) створюють вихованці студії «Седнів фантазує». Побачити ці роботи мали змогу чернігівські журналісти під час прес-туру до Седнева, що пройшов 14 квітня. Ази живопису та декоративно-вжиткового мистецтва дівчатка та хлопчики опановують під керівництвом талановитої місцевої художниці Світлани Черниш. Окрім цього, вони працюють з сучасними матеріалами, вигадують нові технології.

Студія «Седнів фантазує» - філіал Комунального позашкільного навчального закладу „Будинок школяра”. Про його діяльність у Чернігівському районі розповіла директор цього закладу Олена Попок. Так, на базі «Будинку школяра» у різних селах діють 18 різноманітних гуртків художньо-естетичного, декоративно-прикладного, технічного напрямку. Заняття в них ведуть досвідчені педагоги. Навчання – безкоштовне для дітей. Упродовж навчального року ці гуртки відвідують понад 300 учнів.

За словами Олени Миколаївни, КПНЗ „Будинок школяра” був створений задля того, аби обдаровані діти в сільській місцевості мали такі ж можливості для творчого та інтелектуального розвитку, як і міські діти. На сьогодні майже будь-яка дитина в Чернігівському районі може обрати собі заняття до душі: навчитися конструювати повітряних зміїв, опанувати комп’ютерну грамотність чи старовинне японське мистецтво оригамі, танцювати, співати, малювати. Для підлітків діє школа соціальної активності «Лідер», євроклуби «Вікторія» й «Оріон», а для наймолодших створені гуртки раннього естетичного виховання «Малятко» і «Ліхтарик».

- На сьогодні у «Будинку школяра» оплачується лише праця керівників гуртків, а також надається приміщення для проведення занять. Через брак фінансування нам важко забезпечити повноцінну роботу гуртків, придбати матеріали та обладнання. Минулого року ми підготували проект «Моє цікаве дозвілля» та подали його до Міжнародного фонду «Відродження», і отримали фінансування! Понад 20 тисяч гривень спрямовані саме на придбання матеріалів та засобів для творчості дітей, адже нові матеріали – це нові можливості, - розповідає Олена Попок.

За словами Олени Миколаївни, виділені кошти допоможуть покращити якість гурткової роботи, сприятимуть повноцінному розкриттю творчих здібностей дітей «у глибинці», а також стимулюватимуть зацікавлення малечі різноманітними заняттями. Тож нині „Будинок школяра” має змогу придбати декілька електрочайників, а для гурткової роботи – необхідне обладнання: токарний станок по дереву, фрезерувальну машину, настільний верстат для ткацтва бісером, електропаяльник і електролобзік!

- В рамках проекту «Моє цікаве дозвілля» передбачено придбати деякі матеріали для студії «Седнів фантазує» - повідомила журналістам Олена Попок. – Ви бачите в цій майстерні дуже цікаві роботи, але вони стали такими цікавими завдяки тому, що майстер та її учні використовують у роботі незвичні матеріали, сучасні фарби, технології. Вони на 100% виправдовують назву студії - «Седнів фантазує», постійно щось вигадують, експериментують. Можу запевнити, що без оцих нових матеріалів було б складно і педагогам, і дітям. Крім того, можливість попрацювати з ними ще більше зацікавлює й стимулює дітей та молодь до творчості.

Минулого року на традиційному культурно-мистецькому святі «Седнівська осінь» вихованці студії наторгували понад 200 гривень! Ці кошти вони отримали за свої вироби – листівки, декоративні пляшки, сувеніри. Тож можна сказати, що студія «Седнів фантазує» робить внесок у розвиток туристичної привабливості містечка. Адже туристи завжди намагаються придбати сувеніри на добру згадку. Крім того, підопічні Світлани Черниш постійно перемагають у різноманітних творчих конкурсах. Тож у Седневі підростає достойна зміна дорослим майстрам!

Вікторія СИДОРОВА, медіа-центр "Моє місто"

* * *







Теги:творчість, Седнів, підлітки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar