реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Регіон запроваджує частковий локдаун і просить кисню

Обласна і міська комісії з ТЕБ та НС синхронно ухвалили рішення з 27 березня запровадити часткові обмежувальні заходи у зв'язку зі зростанням рівня захворюваності на коронавірус.

У міських комунальних лікарнях хворими з діагнозом ковід заповнено 71,6% ліжкового фонду. Осіб, які перебувають зараз на кисневій підтримці, - 144, плюс шість пацієнтів на штучній вентиляції легень, завантаженість ліжок хворими, які потребують кисневої підтримки, сягає 44,4%. Є тенденція до щоденного зростання кількості пацієнтів, завантаженості госпітальних ліжок і потреби в кисні. Найближчим часом може виникнути перевантаження медичної системи.

Як зазначив міський голова Владислав Атрошенко, щодня в Чернігові додається 30 хворих, а місто має загалом 430 ліжко-місць. Проте проблем з ліжками немає, проблема з лікарями - вони не можуть працювати 24 години на добу і потребують відпочинку. А друга проблема, що хвилює міську владу, це виробництво кисню. "Навіть на тих 336 ліжок у ковідних відділеннях міських лікарень, які під'єднані до кисню, за його запасами для забезпечення всіх, хто потребує кисневої підтримки, ми перебуваємо на межі, - каже Владислав Атрошенко. - Якщо під час першої-другої хвиль міські лікарні обходилися кількома десятками під'єднаних до кисневих апаратів ліжок, то сьогодні таких пацієнтів уже понад сто сорок".

Тому Чернігівська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів з проханням допомогти із забезпеченням киснем, оскільки його залишилося тільки на 9-10 днів. "Уже більш як рік Чернігів вживає заходів із протидії хворобі та забезпечення наших лікарень киснем, - сказав на сесії міської ради секретар Олександр Ломако. - Кілька разів приймалися відповідні звернення до Кабінету Міністрів України. Справді, це питання загальнодержавного значення. У питанні виробництва кисню є певний монополізм, є дефіцит. У бюджеті міста на боротьбу з ковідом передбачено необхідну кількість коштів, за потреби її буде збільшено. І нині питання не в коштах, а в тому, що немає можливості закупити кисень. У цьому зверненні ми просимо Кабінет Міністрів України звернути окрему увагу на це питання та вжити заходів".

В області загалом два показники перевищують норму: рівень госпіталізації (84,1 на 100 тисяч населення, а граничний показник менше або дорівнює 60 на 100 тисяч населення) та динаміка рівня госпіталізації - 57,6% (граничний показник - 50%). Про це заявила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко. Вчора на ранок в області зафіксовано 548 нових випадків захворювання.

Тож з понеділка чернігівські школярі 5-11 класів знову переходять на дистанційне навчання. В області обмежуються масові заходи.

Василь ЧЕПУРНИЙ. "Голос України"



Теги:Локдаун, Чернігівська міська рада, короновірус, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar