реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Радикал Міхновський

Боже, як мені це знайомо.

Скоропадський прийшов до влади за підтримки Миколи Міхновського та його партії. Міхновський був на той час уже відомим і впливовим юристом (адвокатом) і діячем. У відповідь Скоропадський мав призначити Міхновського прем’єр-міністром. Але ні. Проти Міхновського ополчилися всі. Всі (!) друзі й опоненти переконували Скоропадського не призначати Міхновського.

- Він занадто радикальний! – кричала українська еліта, українська інтелігенція.
- Чому він радикальний?
- Він каже знести пам’ятник Пушкіну!

Уявіть собі. 100 років тому Міхновський зніс пам’ятник пушкіну. Українська інтелігенція цього не зрозуміла.
На Міхновського казали, що він піарщик і ловить хайп. Насправді тоді таких слів ще не було, але замість них Грушевський і Винниченко називали Міхновського демагогом і тим, хто робить собі славу на гучних заявах. А чому демагогом?

Бо Грушевський і Винниченко виступали за автономну Україну в складі Росії. І написали про це перший Універсал.
А Міхновський вимагав вимагав від Грушевського і Винниченка уже в першому Універсалі проголосити НЕЗАЛЕЖНУ Україну!

А що ж Грушевський і Винниченко?
- Міхновський – демагог, - казали вони, тобто, піариться і хайпує, сучасною мовою. Вони вважали, що українська незалежність - це нереальний план.
- Міхновський – популіст! – казали вони.
-
Грушевський і Винниченко під впливом історичних подій, які бурхливо розвиватимуться в Україні, напишуть Другий Універсал. Третій Універсал. А коли московити попруть війною на Київ, отоді вони нарешті дозріють і проголосять, як і казав Міхновський («демагог і популіст») аж у Четвертому Універсалі, коли москальський чобіт топтатиме українську землю, аж тоді вони проголосять нашу НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Так от, повертаємося до Скоропадського. Він так і не призначить Міхновського Прем’єр-міністром. Пройде не так багато часу і поти Скоропадського вчинять заколот. До участі кликатимуть Міхновського, як постраждалу чи ображену на Скоропадського сторону. А Міхновський … відмовиться. Більше того, він стане на захист Скоропадського, бо вважатиме, що так краще для України.

Україна не встоїть. Раша окупує наші території. Українська влада піде в Екзиль. Міхновський не влада. Він лишиться в Україні. Його знайдуть повішаним у садку. До сьогодні достеменно не відомо, це було самогубство чи вбивство.

Микола Міхновський лишить нам, окрім інших праць, 10 заповідей. Не можу їх сюди скопіювати, бо ФБ мене за них забанить. Перейдіть за посиланням. https://pravyysektor.info/.../10-zapovidey-unp-vid-mykoly...

Малюнок талановитого українського графіка, нашого сучасника і мого доброго знайомого, чим я несказанно пишаюся, Юрка Журавля.

Лариса НІЦОЙ



Теги:Лариса Ніцой, Міхновський, ГРУШЕВСЬКИЙ, Винниченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar