реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прогноз на 2012 рік

На початку 2011 року директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін прогнозував, що цей рік (2011) буде зовсім не спокійним і тихим, уряд олігархів, йдучи на поводу в обіцянок, даних МВФ, ще більше «закрутить гайки», ми і наші діти станемо ще більшими боржниками, рік чітко розділить людей на тих, хто створює і тих, хто пожирає. Все-таки буде заарештовано Тимошенко. Не бачити нам у 2011 році ні ЄС, ні безвізового режиму, ні НАТО і нічого іншого... (див. Олег Соскін: 2011 розділить українців на «творців» і «пожирачів», ForUm, 4 січня 2011 року).

Тоді прогноз Олега Соскіна здавався песимістичним і навряд чи здійсненим. Однак сьогодні можемо стверджувати, що, на жаль, більшість передбачень виправдалася.

Генеральний прогноз на 2012 рік.

Центровою подією 2012 року стане боротьба по усуненню від влади кланово-олігархічного режиму в цілому, та „єнакіївської сім’ї” на чолі з В.Януковичем зокрема. Буде зметений Уряд Азарова.

Піднімуться потужні хвилі загальноукраїнських протестних акцій різних соціальних верств населення.

Станеться суттєве погіршення українсько-російських відносин.

Посилиться напруга і виникнуть відкриті суперечки між керівництвом областей з одного боку та центральною вдалою з другого.

Може обвалитися гривня. Якщо не будуть усунені з посад голова Національного банку України С.Арбузов та його група.

Стануться лиха з деякими відомими старими українськими політиками.

У першій половині 2012 року Угода про асоціацію з ЄС не буде підписана.

Рейтинг В.Януковича на початок ІІ кварталу 2012 року зменшиться до 6%. Будуть наростати відкриті протиріччя в Партії регіонів. Розпочнеться відкрита боротьба серед лідерів різних угруповань в цьому агломераті (ПР)...

Висока вірогідність того, що в України буде відібрано Євро-2012, Янукович та його компанія стануть невиїзними, а всі їх гроші та статки за кордоном будуть заарештовані.

2012 рік може зіграти з В.Януковичем в кості з фатальним для нього результатом. Як, вже писав Олег Соскін (див. Олег Соскин: Черная звезда Януковича. Размышления о ГКЧП, OSP-UA.INFO, 23.08.2011), Чорна зірка (може не зірка, а дірка) все більше поглинає Януковича та тих, хто знаходиться поруч з ним.

Прес-служба
Інституту трансформації суспільства



Теги:прогноз, рейтинг Януковича, Олег Соскін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar