реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Про бібліотеку Короленка

Послухав нещодавно передачу чернігівського радіо про нинішні назви чернігівських бібліотек. І таке враження склалося, що її транслювалися з запорізької АЕС, а гостями студії були представники залоги московських окупантів на тій АЕС.

Бо головний акцент її був або обласна бібліотека в Чернігові буде носити імя московської собаки В. Короленка, або взагалі нічиє. І так цікаво було слухати про героїв інших епох і про патріотизм в 1920х роках. І панство геть не здогадається, що мова йшла не про політичних і військових діячів УНР того часу, а про московського письменника, який просто більшу частину життя прожив в Україні (це і вся заслуга короленка перед Україною) та колаборантів і московських посіпак, які працювали в ті роки в бібліотеці. А люди, які причетні і до створення цієї бібліотеки і які творили Україну та її культуру, згадалися побіжно як неприємна перешкода у збереженні московського тавра на тілі бібліотеки.

Отак москалі товкли-товкли той Чернігів, а він всеодно любить їх, но странною любовью.

Олесандр ЛЯШЕВ



Теги:бібліотека імені Короленка, Олександр Ляшев, дерусифікація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Причинна в незмінності вертикалі, системи управління.Будуймо громадянське суспільство і змінюймо стару, пострадянську систему Кравчука-Кучми!
avatar