реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Пристрасті по Рум"янцеву-Задунайському

Ситуацію на сесії обласної ради збурив депутат О.Нерета з Коропа -- він запропонував підготовлене питання зняти з розгляду. Мова йшла про намір передати пам"ятку архітектури -- палац Рум"янцева-Задунайського у селі Вишеньки Коропського району у державну власність. "Чому питання про передачу порушує міністерство екології, а не культури?" -- резонно питав депутат. Наразі частина цього комплексу використовується "Сузір"ям" колишнього народного депутата Олега Петрова -- соратника Л.Кучми.

Голова обласної ради Наталія Романова гарно його "присадила", коли він за звичкою подався виступати з трибуни:" Говоріть від мікрофона із залу, бо ви -- запрошений, а трибуна у нас -- для депутатів". Довелося проковтнути образу і розказувати про 700 тисяч, начебто вкладених підприємством у ремонт пам"ятки. Тут вже не витримав голова Коропської районної ради Куніцин:" Я живу за 100 метрів від палацу і не смішіть про 700 тисяч -- там і тисячі не вкладено! До палацу старшно підійти!".

Палац побудований 1787 року, має площу 1544 кв. метри, балансова вартість його оцінена в 221 111 гривень. Депутати обласної ради за пропозицією О.Нерети та П.Шаповала відмовилися приймати рішення на цій сесії. Профільна комісія має виїхати на місце і запропонувати виважене рішення.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar