реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Приклад для України: знизити пенсії кагебістам!

Уряд Польщі планує знизити пенсії для 32 тис. пенсіонерів таємної поліції комуністичного періоду, про такі наміри висловився сьогодні польський міністр внутрішніх справ Маріуш Блажчак під час прес-конференції у вівторок, 12 липня, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформацію інтернет-ресурсів.

За його словами, пенсії колишніх співробітників спецслужб комуністичного режиму знизять до середнього рівня в країні. Позбавлення колишніх функціонерів комуністичного режиму додаткових пільг та надбавок до пенсії дозволить зберегти 135 млн злотих (приблизно 850 млн грн.) щорічно. Повідомляють, що під зниження підпадають 32 тис. колишніх службовців комуністичних спецслужб.

"Це - реалізація соціальної справедливості. Таємна поліція та діячі репресивного комуністичного державного апарату досі отримують високі пенсії", - заявив міністр.

Додатково: Польща звільнилася від комуністичного правління 1989 року. За 25 років реформ та очищення від тоталітарного спадку республіка вступила до ЄС та НАТО, побудувала одну з найсильніших економік Східної Європи. Сьогодні значна частина населення Польщі та її еліт розглядають комуністичний період історії 1945-1989 років як радянську окупацію країни.



Теги:окупація України, Україна - Польща, КГБ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar