реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Права на авто: скільки треба заплатити сьогодні?

Ціни на все стрімко зростають. Приміром, щоб отримати посвідчення водія, треба вже не 300 гривень викласти зі своєї кишені за навчання в автошколі, як це було, скажімо, 2006 року, а набагато більше.

На навчання за категорією А та В доведеться заплатити 1800 – 2000 гривень, оплата пального на водіння авто — 600 – 750 грн, отримати медичну довідку із сертифікатом психіатра та психолога — від 80 до 130 гривень.

Як нам пояснили в МРЕВ ДАІ Чернігівської області, оплата за страхування залежить від виду страхування, в середньому це буде 100 – 200 грн; довідка про те, що раніше не позбавлявся прав (водійського посвідчення іншої або ж такої категорії) — 39 грн, оплата іспитів у МРЕВ ДАІ — 451 грн, удруге, якщо зразу не вдалося скласти, — 33 грн (іспит — 20 грн, а водіння — 13 грн), оплата навчання на мотоциклі — 260 грн.

Так що отримання посвідчення водія нині — справа нелегка з фінансової точки зору. 3,5 тисячі в середньому — це лише офіційна плата на навчання та оформлення всіх технічно-паперових процедур. А існує ще інша (неофіційна) «такса». Вона залежить від багатьох факторів. Проте краще не сподіватись «на авось» чи «доброго дядечка», а серйозно вчити правила дорожнього руху. Це стосується не тільки зекономлених грошей, а й у подальшому позитивно вплине на правильні дії під час можливої нестандартної ситуації на дорогах.

Дізнавався Сергій КОРДИК




Теги:посвідчення водія, автошкола, Водійські Права


Читайте також



Коментарі (0)
avatar