реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Позиційна війна"

Якщо коротко, то сьогодні в Білорусі була "позиційна війна".

Перша хвиля революційного підйому затихла, натомість революція пішла вшир. Зараз центри протесту перемістилися на місця, зокрема на підприємства. Тривають страйки, всупереч начальству заводів. ОМОН намагається відрізати протестувальників від підприємств, щоб не дати їм підтримати робітників, які хочуть приєднатися до страйку. Переляку менше, але він все ще є.

Взагалі таке враження, що влада в Білорусі потроху очухується, але поки що не сильно. У Мінську ОМОН розігнав протестувальників від заводу МТЗ, але ті знову зібралися. Менти їх знову розганяють, ті знову збираються.
У вільному місті Гродно після вчорашньої поступки місцевої влади на ментів взагалі ніхто не зважає, хоча ті вимагають розійтися. В ці хвилини в Гродно дуже багато людей.

На одному з підприємств робітникам роздали іменні анкети із запитаннями про їхнє ставлення до нинішньої ситуації в країні, до повторних виборів. але в кінці запитання на кшталт "чи хочете ви тут надалі працювати".
Говорять часто про "італійські страйки" - тобто коли люди виходять на роботу, але працюють аби день до вечора, або взагалі нічого не роблять, або псують обладнання.

Провладні мітинги є, але вони являють собою жалюгідне видовище, натомість коли по тих же місцях ідуть "біло-червоно-білі", то їх набагато більше.

У Мінську і в деяких інших містах Білорусі непогода, але люди все одно збираються тисячами.
На неділю заанонсований "Марш нової Білорусі". На цей день Координаційна Рада скликає до Мінську на Площу Незалежності представників з усіх міст Білорусі. Члени Ради обіцяють "зробити все, щоби допомогти з організацією руху". Очевидно, готуються до проблем зі службами дорожнього руху.

"Лідери Координаційної Ради збираються виступити з важливою програмною заявою. Це переверне все!" - йдеться у повідомленні NEXTA.

Юрій РУДНИЦЬКИЙ



Теги:Білорусь, Гродно, Юрій Рудницький, гібридна війна, режим Лукашенка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar