реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Повернення кривавого Фелікса

Подивився російські сайти на вихідних. Цікаво було, скільки людей вийде на 6 річницю вбивства Бориса Нємцова. Дуже багато чого. Але мова не про це.

Дізнався, що тепер в Москві думають, який пам 'ятник встановити на Луб' янці. Чомусь лише два варіанти. Або Олександр Невський, або Фелікс Дзержинський. Є опитування, результат умовний 50/50. Дуже темно-міфологічна цифра Князя ВС - це нагадування про жахливий ВЧК, кривавий символ червоного терору (навіть за російськими стандартами). Вибір гідний сучасної Росії. Багато хто вірив, що Дзержинський переможе. В цьому контексті мені дуже сподобалась фраза ′′ Новинки ′′ Олексія Поліковського:

′′ Це ознака зупинки російської історії, її насильницького повернення до точки, з якої вона намагалася втекти 30 років тому.

Ні, люба, нікуди не втечеш, все одно будеш сидіти в душних клітинках наших фейкових судів, терпляче розбирати нашу брехню і смиренно дивитися на нашого залізного Фелікса, який добре відпочив в садах нірвани в компанії інших повалених пам'ятників. А зараз він повертається.

Повернутися до Луб'янки Дзержинського - значить сказати світу і місту, що революція 1991 року була даремною, що ніяку свобода і нормальне життя не дозволять нам, що ВЧК-НКВД-КГБ завжди повертається, а все інше ілюзії. Повернення Дзержинського означає зворотне перетворення мирної московської Луб'янки на знак і символ таємної поліції, поліції катування, поліції вбивства, поліції отруєння ".

В суботу Собянин припинив ′′дискусію". Мол, нехай все залишиться як є. Але сама розмова і реальність повернення до Луб'янки Дзержинського - символ того, що в Росії відбулася повна ідеологічна реставрація. Адже росіяни найбільше постраждали від ′′червоного терору′′ та більшовизму. Думали б про те, що зробила нація з собою та іншими у ХХІ столітті і продовжується у ХХІ, тоді багато сьогоднішніх ′′свят′′ тихенько перетворяться на дні пам'яті. А тим часом кривавий Фелікс в центрі Москви не буде виглядати несподіваним. Всього за кілометр від місця, де 6 років тому розстріляли Бориса Нємцова, що само собою не стало несподіваною подією в житті путінської Росії.

Олександр ЛОМАКО



Теги:КГБ, Олександр Ломако, червоний терор, режим Путіна, НЄМЦОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar