реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Постраждала П'ятницька церква

Сьогодні черговий раз всі переконалися у тому, що війна триває. Центр міста Чернігова зазнав пошкоджень, але жодні руйнування не порівняти із втратами життів. І повірте, втрат могло бути набагато більше. На жаль, у нас повністю проігнорована тиша у ЗМІ щодо прильоту в місті легенд. Тому хотілося сказати кілька слів про наслідки.

Велике свято. Чимало віруючих збираються до храмів. Не стала виключенням і П'ятницька церква початку ХІІІ ст. у центрі Чернігова. Результат сьогоднішніх подій передбачити було складно. Вибуховою хвилею вибито вікна, всередину храму влетіли шматки заліза, пошкоджено ікони. Але хотілося б відзначити інше.

За кілька хвилин до початку повітряної тривоги настоятель П'ятницької церкви о. Мирон (ПЦУ) ще проводив святкову службу. Але з початком сигналу про небезпеку свідомі дії священика допомогли багатьом віруючим полишити територію храму та його околиць. Якраз за кілька хвилин до прильоту. І це вже викликає повагу, щоправда, мова про інше.

У цей день Чернігів втратив людей. Їх вже не повернеш. Всі пошкоджені споруди можна відновити. Я висловлюю свої співчуття родичам та близьким загиблих. Бажаю якомога швидшого відновлення багатьом державним та приватним закладам, які постраждали. Перлина нашого міста - драмтеатр, моя рідна третя школа, "Інтермецо"... Далеко не повний перелік.

Однак, звертаюсь до Вас, мої шановні підписники, щодо допомоги громаді П'ятницької церкви.

Багато хто з Вас був у мене на екскурсіях біля цього храму. Багато хто бачив мої відео з "каменем бажань", який вмуровано у стіну цього храму. Це одна з ключових святинь Чернігова.

Якщо у Вас є можливість і, головне, бажання пожертвувати на відновлення давньоруського храму декілька гривень, то особиста картка настоятеля о. Мирона (Барана) - 5168 7554 4733 7599.

І, можливо, коли храм позбудеться пошкоджень, головне бажання всіх українців здійсниться. І буде наша перемога. Навіть без потирань "каменю бажань".

Ервін МІДЕН



Теги:П'ятницька церква, Ервін Міден, ракетна атака, удар по Чернігову


Читайте також



Коментарі (0)
avatar