реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Поразка Московського патріархату

Московський патріархат в Україні програв. Остаточно і безповоротно.

І справа не в тих парі десятків парафій на Буковині, на Волині, на Чернігівщині, які перейшли з УПЦ МП у Київський патріархат.

"Російська Православна Церква Московського патріархату, як частково і її структурний підрозділ Українська Православна Церква (МП) в Україні стали заручниками реанімованого ординсько-тоталітарного і комуністично-фашистського політичного режиму Московії (Російської Федерації) на чолі із кадебістом Володимиром Путіним..." - пише архімандрит з Ужгорода Віктор Бедь, який донедавна в цій таки церкві (УПЦ МП) очолював якийсь відділ.

Церква, що з народом - на Майдані і на фронті російсько- української війни, це церква Київського патріархату. Церква, яка благословляла "беркут", а тепер благословляє всяких моторол, гіві і інших гіркіндів, - це церква Московського патріархату. Не дарма і в рідному селі нинішнього керуючого митрополита УПЦ МП Онуфрія на Буковині збирають підписи за перехід до української церкви. Бо не можна безкінечно дурити людям голови...

"Людина, благословенна Богом" - так заявляв митрополит Онуфрій, а журналістка Ольга Чернякова активно це поширила у листівках "генерала тушок" Ігоря Рибакова. Не помогли маніпуляції іменем Господнім - владико Онуфрій, Бог же - не фраєр. І до чого тут ваші лукаві заклики вивести політику за церковні мури?! І до чого подачки від Риабкова із зображенням Матері Божої?! не поминали б ви, небораки, імені Господнього всує...

Кандидат у народні депутати по Ніжинському округу Олександр Кодола відкрито виступав разом з Київським патріархатом і навіть добивається обрання благочинного отця Сергія Чечина почесним громадянином Ніжина. І це йому не зашкодило - Олександр Кодола став народним депутатом, хоча в окрузі переважають парафії московського патріархату.

Народний депутат Валерій Дубіль натомість всіляко демонстрував свою любов до УПЦ Московського патріархату - не допомогло, як і Рибакову.

...Коли у Жуклі Корюківського району громада перейшла до УПЦ Київського патріархату (крім однієї жительки села з характерним прізвищем Кучма), то на прес- конференції у Чернігові представники Чернігівської єпархії УПЦ МП таке брехали про події, очевидцем яких я сам був, що я ще тоді сказав: "Ця церква розвалиться, бо вона побудована на брехні". Так і стається.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:митрополит Онуфрій, московський патріархат, Чернігівська єпархія, Олександр Кодола, Ігор Риабков, Ніжин, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Таке ви мелете і брешете, гріха не боїтеся. Націоналісти срані( по іншому не можу виразитися). Церква Православна Християнська була з початку свого існування, коли охрестився князь Володимир і Християнство прийшло на наші землі. А Український патріархат-це пародія на Православну Церкву. Це сектанти, які не можуть називатися віруючими, це РОЗКОЛЬНИКИ, яких не признають жодні православні в СВІТІ. Ви не виграли зі своїм філаретом....ви пекельники.
avatar
2
мда, маскоавская канонічность так і прьот, фу...
avatar