реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Помаранчева фінансова революція" у США триває

У американському місті Чікаго в штаті Ілінойс, де разом з іншими містами США проходять акції протесту проти пожадливості корпорацій і несправедливої фінансової системи, минулої ночі заарештовано 175 осіб, ИТАР-ТАСС.

За прикладом учасників суспільної кампанії "Окуповуй Уолл-стріт", що набирає силу в Нью-Йорку, демонстранти в Чікаго пройшли маршем від будівлі Федерального резервного банку міста до Грант-парку, який в минулому вже використовувався як місце проведення акцій протесту. Зокрема, в 1968 році на його території проходили масштабні антивоєнні мітинги.

У суботньому марші взяли участь понад 2 тис осіб. Дійшовши до Грант-парку, вони розвернули на його території наметове містечко. Проте, протестуючі були витиснені звідти поліцією на підставі місцевого закону, що забороняє знаходитися в парку після півночі. За словами офіційних представників вартових порядку, затримані 175 осіб відмовлялися покидати територію парку і "неодноразово ігнорували попередження поліції".

Рух "Окуповуй Уолл-стріт" почався місяць тому, досягнувши апогею минулої суботи, 15 жовтня. У сотнях міст світу пройшли мітинги і хода, організовані за прикладом акцій протесту в Нью-Йорку. Демонстранти Чікаго впродовж 23 днів пікетують будівлю Федерального резервного банку міста. На фото: початок Вол-стріту. Фото Василя Чепурного
Ньюс ру



Теги:США, окупуй Вол-стріт, помаранчева революція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar