реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Політв'язень - у критичному стані

Політичний в’язень Григорій Сінченко, якого незаконно утримують у підвалі СІЗО в окупованому Донецьку, перебуває у критичному стані здоров’я. Через жорстокі тортури окупанти довели його до спроби самогубства, повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Занепокоєна критичним станом здоров’я громадянина України Григорія Сінченка, якого незаконно утримують у підвалі СІЗО в тимчасово окупованому Донецьку», — поінформувала Денісова.

Вона нагадала, що Сінченко у 2016 році приїхав у Донецьк, щоб відновити документи із інвалідності, оскільки із дитинства має захворювання хребта, і 2 грудня був затриманий невідомими озброєними людьми за звинуваченням у роботі на користь України.

Він пережив жорстокі катування у СІЗО м. Донецька, куди його помістили: його підвішували за наручники, били до втрати свідомості та пропускали крізь тіло численні розряди струму. Сінченко під час одного з катувань отримав розрив легень, що у подальшому спричинило туберкульоз.

Денісова нагадала, що Сінченка вдалося звільнити під час великого обміну в грудні 2017 року, але хлопець вирішив помститися за все те, що довелося пережити у полоні та знову поїхав до Донецька. Там він у жовтні 2019 року влаштував акцію проти тортур — підірвав станцію стільникового оператора “Фенікс”, а відео виклав у Ютубі, підписавши його так: «Це зроблено з метою привернути увагу до нелюдських тортур у підвалах МДБ. Народ Донбасу має вийти на акцію протесту проти тортур чи фашистська республіка залишиться без зв’язку». Після цього він вдруге опинився в полоні.

Наприкінці травня 2020 року хлопцю вдалося втекти з донецького ізолятора тимчасового тримання, але за місяць його знову затримали. Тепер Григорій Сінченко фактично втретє перебуває в полоні підконтрольної Росії окупаційної адміністрації”.
Інформаційний спротив



Теги:політв'язні, окупований Донецьк, Григорій Сінченко, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar