реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Покарання за воду без дозволів

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області провела перевірки водогосподарської діяльності ЗАТ “Анта” (смт Михайло-Коцюбинське, Чернігівський район), СТОВ ім. Дімітрова (с. Карповичі, Семенівський район), ТОВ “Носівський цукровий завод” (м. Носівка) та ДП “Нафком-Агро” (смт Мала Дівиця, с. Дубовий Гай Прилуцький район).

В ході перевірок встановлено, що вищевказані товариства здійснювали забір питної води з артезіанської свердловини самовільно, без дозволу на спецводокористування.

Суми збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог ст. ст. 44 (п. 9), 49 водного законодавства становлять:

- ЗАТ “Анта” - 30,084 тис.грн.;
- СТОВ ім. Дімітрова - 39,970 тис.грн.;
- ТОВ “Носівський цукровий завод” – 30,169 тис.грн.;
- ДП “Нафком-Агро” – 21,086 тис.грн.

Загалом протягом грудня минулого року інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 188 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 100 об’єктах різних форм власності, з них комплексно – 50.

За результатами перевірок складено 150 протоколів про адміністративні правопорушення, в т.ч. 4 – передано для розгляду у судові органи. До адміністративної відповідальності притягнуто 148 осіб.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції
в Чернігівській області




Теги:Прилуцький район, артезіанська свердловина, вода, Семенівський район


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
І чим пишатись? Оштрафували у Бахмачі районну лікарню за воду на 100 000 гривень!Медицина і таке злиденна:кінці з кінцями на зводить; так ще й ці дурнуваті рідного батька продадуть за копійку!
avatar