реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Після повернення болота повернулися сірі журавлі

В урочищі Смолянка в Ніжинському регіональному парку залишилися на літо сірі журавлі. Рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Про це повідомляє сайт Час чернігівський

— Щороку сірі журавлі під час перельоту осідають у Крутах, потім — на території парку, в урочищі Смолянка. І летять далі, — розповідає директор регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» Сергій Мельникович. — У цьому році жителі Вертіївки бачили кілька гнізд.

— Не щороку, але інколи вони залишаються там на гніздування, — підтверджує старший викладач кафедри біології Ніжинського державного університету ім. Гоголя, зоолог Олександр Вобленко. — Я, як викладач, часто буваю зі студентами на території регіонального парку. В цьому році, справді, спостерігали, як дві пари від’єдналися від зграї та облітали територію, шукаючи місця для гніздування. А залишились чи ні — стане ясно через місяць-два, коли вилупляться пташенята. Зараз навіть краще, якщо про них не будуть знати. Бо в цей час висиджують яйця в гніздах.

А ще на території урочища Смолянка вже кілька років гніздується червонокнижний сірий сорокопуд (ряд горобцеподібних).

Варто додати, що відновлення природи почалося тут після початку відновлення на кошти закордонних грантів болота, яе було тут історично та в радянські часи було осушено заради додаткових гектарів ріллі.



Теги:червона книга, Смолянка, сірі журавлі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar