реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Переобладнання автомобіля може закінчитися... конфіскацією

Неправомірні операції з транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, а саме: зміна їх стану (переобладнання), користування та розпорядження ними без дозволу митного органу є порушенням митного законодавства. Відповідальність за такі дії, згідно статті 336 Митного кодексу України, встановлена у вигляді накладення штрафу або конфіскації транспортного засобу.

Цими вихідними два порушення митних правил, пов’язаних з переобладнанням автомобілів з вантажних на пасажирські, викрили співробітники Чернігівської митниці спільно з прикордонниками у пункті пропуску «Грем’яч». Під час перетину кордону власники автомобілів - громадяни Російської Федерації - надали до митного контролю документи, згідно яких вантажні автомобілі «Меrсedes-Benz» та «Iveko Daily» 2006 та 2007 років випуску були ввезені на територію України минулого тижня через один з пунктів пропуску Житомирської митниці. На момент ввезення автомобілі відносились до категорії вантажних фургонів, що було зазначено у свідоцтвах про їх реєстрацію. Але під час перетину кордону у пункті пропуску «Грем’яч» автомобілі мали зовнішні ознаки пасажирського транспорту. Салони автомобілів були переобладнані для перевезення пасажирів: встановлені вікна та 18 пасажирських сидінь.

Водії повідомили, що ввезли автомобілі на територію України з метою їх переобладнання. Співробітники митниці склали протоколи про адміністративне правопорушення. Автомобілі затримані до рішення суду. За попередньою оцінкою їх вартість складає 142 408 та 149 303 гривень.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:кордон, митниця, переобладнання автомобіля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar