реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Пам'яті Петра Кононенка

На 93-му році життя відійшов у Світ Вічності Петро Петрович Кононененко - доктор філологічних наук, професор, академік, видатний вчений-українознавець, колишній декан філологічного факультету Шевченкового університету, фундатор і багаторічний директор Науково-дослідного інституту українознавства, автор численних наукових праць і навчальних підручників.

Людина високих моральних якостей. Мав честь і приємність майже шість десятиріч знати, спілкуватися і співпрацювати з ним, насолоджуватися творчістю і збагачуватися його мудрістю. Жаль, що не дожив до виходу шостого тому спогадів-роздумів "Сто літ-сто доріг..."

Добра, світла і вічна Тобі память, дорогий друже і товаришу ! Висловлюю щирі співчуття славним синам, всій родині і кожному, хто знав його. Царство Небесне!

Ярослав КАЛАКУРА



Теги:Петро Кононенко, Ярослав Калакура, інститут українознавства



Коментарі (1)
avatar
0
1
На жаль, дітище Петра Кононенка - Інститут українознавства із самостійного закладу став підрозділом Київського університету. Кілька десятиліть тому інститут вийшов із лона університету завдяки титанічним старанням Петра Петровича.
avatar