реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Пам'яті друга

25 вересня. Цього дня з початку 90-років завжди вітав колегу Олену Олексіївну у колі її найближчих друзів. Правда, в особистому спілкуванні називав її Черепахою. За мудрість...

... У 2012 році вона попросилася поїхати у франкомовний Туніс із моєю родиною - дружина і донька її давно знали, іще з 1992-го. Я відвідував цю древню країну роком раніше і нахвалював Олені Олексіївні.
Отож учотирьох ми блукали Набелем (поруч із відомим туристам Хаммаметом) і насолоджувалися франкомовністю і арабським шармом.

...Олена Олексіївна (вона ж Черепаха), як і належить мудрій, захопила туди книжки та газети, які не встигла прочитати в Чернігові.

Моє скептичне зауваження, щодо "Бульвару Гордона" вона миттєво парирувала і сказала, що просіює інформацію. Адже там буває багато інтерв'ю з українською керівною "елітою", які вона аналізує для розуміння процесів в Україні.

Олена Олексіївна Кияшко сама була і є ЕЛІТОЮ. Вона, уже на пенсії, серед іншого, редагувала книги і, зокрема, у 2021-22 роках підготувала два спогади про сподвижників України на Чернігівщині кінця 1980-х та початку 1990-их. Спогади побачать світ у книзі "ПЕРША ШЕРЕНГА", яку ми готуємо з Василем Чепурним і днями оголосимо збір коштів на неї...

...А 30 вересня виповниться один рік, як Олена Олексіївна Кияшко уже у вічності відпочиває від тієї великої роботи, яку виконала на теренах Чернігівщини заради незалежної і вільної України...

Владислав САВЕНОК



Теги:обласне радіо, Олена Кияшко, Владислав Савенок


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Важливо, щоб були бодай короткі біографічні довідки про діячів. За моїми спостереженнями значна більшість з них не досягла особливих успіхів і відійшла непомітно.Це симптомачично з точки зору успішності проєкту "Незалежна Україна". Боротьба ще попереду!
avatar