реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Очі — не лише краса, а й проблеми

Чернігівська газета "Біла хата" дає низку порад про те, як позбутися деяких "довколаочних" проблем.

Зморшки

Користуйтеся "активною" косметикою: із засобами, що впливають на вироблення колагену, нормалізуючими вміст гліканів - субстанції, що заповнює простір між колагеновими волокнами.

Корисний масаж.

Щоб приховати зморшки, обережно нанесіть гель для шкіри навколо очей поверх макіяжу. Шкіра стане гладшою, посвіжішає і зморшки розгладяться. Того ж ефекту можна добитися за допомогою так званих "олівців для очей". Вони виглядають як безбарвна губна помада і містять багато живильних біологічно активних речовин.

Набряклість
Якщо у вас після сну набрякають повіки, можна скористатися рецептом «бабусі» - компресами з чаю. Змочіть ватку або серветку в чорному чаї і покладіть на очі на 10 хвилин. Творять дива «крижані» маски. Зроблені з пластика і наповнені гелем, вони охолоджуються в холодильнику і вкладаються на закриті очі.
Врахуйте, якщо у вас постійно опухають повіки, слід неодмінно звернутися до лікаря, оскільки набряклість може бути симптомом порушення роботи нирок.

"Мішки" під очима

Вони з'являються найчастіше через застій лімфи і майже не видаляються косметичним шляхом. Непоганий засіб - «лімфодренажний» масаж в салоні.
Але головне - спіть так, щоб голова трохи підносилася над рівнем тіла, не використовуйте жирні креми під очима (вони тільки збільшують набряклість), прагніть не зловживати пивом і міцними спиртними напоями, гострими і солоними стравами.
Можуть допомогти маски з сирої картоплі: перетерта кашка викладається в марлю на повіки на 10-15 хвилин 1-2 рази на тиждень.

Чорні кола під очима

Для маскування темних кругів призначені спеціальні засоби - консилери. Їх консистенція звичайно ніжніша і легша, притому, що камуфляжна здатність може бути навіть вищою, ніж у тональних кремів. Його необхідно наносити тільки на область синяка, після чого легко припудрити нижню і верхню повіку.
Найголовніше в догляді за шкірою навколо очей - усунути причини, які приводять до вищеперелічених дефектів: недосипання, тривалі стреси, зорове стомлення, куріння. Приймайте хороші вітамінні комплекси (особливо важливі вітаміни А і В2 ), більше бувайте на свіжому повітрі, займайтеся фізичними вправами.




Теги:мішки під очима, очі, Біла хата, зморшки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar