реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Нема уграм чим пишатися...

Інвазія угрів у Західну Європу після втечі з Русі-України від печенігів і гідної відсічі під Києвом. Прийшли в степи Надчорномор'я з дозволу хозарів у 830–834 рр. Там, де у перевозу через Дніпро була Аскольдова могила – це урочище ще Угорським називалося: Київ здихався тоді цієї орди. Ображаються на українців за те, що не прихистили, до сих пір.

За відмову в прихистку після переходу Карпат знищили до 907 року Великоморавське князівство – могутню слов'янську країну. Геноцид, етноцид, лінгвоцид на Дунаї був суцільний.

У першій половині Х століття угри нападали майже на всі країни Європи, окрім Русі. Після поразки під Аугсбургом на річці Лех від німців (955 р.), де Оттон І наказав позбавити полонених вух і носів, мадяри переключилися на Балканський півострів, Візантію. Разом з київським князем Святославом билися проти візантійців на нижньому Дунаї.

Після хрещення Русі, опинившись у повному оточенні християнських держав, в 1000 році прийняли Христа в його римському варіанті. Не змогли зупинити навали ні монголів, ні османів, ні Габсбургів, ні німців, ні совєтів. Не мали жодного відношення угри і до гунів. Пишатися воєнними злочинами своїх предків, м'яко кажучи, дивує. Угро-фінська ментальність, чого вже там..

Сергій Іванович



Теги:Людмила Чайка, уро-фіни, мадяри, Україна - Угорщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar