реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Недоторканний Табачник і реформа Кабміну

Президент майже вдвічі скоротив кількість членів Кабінету міністрів, а також зменшив кількість міністерств.

Міністерство енергетики відтепер об'єднано з міністерством вугільної промисловості, очолив його Юрій Бойко.

А міністерство освіти поєднано з міністерством науки, молоді та спорту, його очолить Дмитро Табачник. Президент, отже, врахував критику громадськості -- до повноважень Табачника додано науку, молодь і спорт. Хай на повну виконує інструкції Москви!

Першим віце-прем'єром та міністром економічного розвитку і торгівлі призначено Андрія Клюєва. Свой чєлавєк!

А Сергій Тігіпко займе посаду віце-прем'єра і міністра соціальної політики. Так йому і треба -- хай возиться з пенсійною реформою, щоб було на кого її списати!

Запроваджується посада керівника апарату - заступника міністра. При цьому у міністра залишається два заступники з політичним статусом.

Напередодні Віктор Янукович сказав, що адміністративна реформа дозволить раціональніше використовувати бюджетні гроші, виділені на утримання управлінського апарату.

Реформа передбачає суттєві зміни в структурі виконавчої влади. Всього визначено 6 типів центральних органів виконавчої влади: міністерство, служба, інспекція, агентство, незалежні регулятори і органи зі спеціальним статусом. Зі 112 органів центральної виконавчої влади створено 63. Але ще не вечір!

Наступні зміни, за словами Президента, будуть торкатися місцевих органів влади і варто очікувати їх найближчим часом.




Теги:С.Тігіпко, Д.Табачник, реформи, Кабмін, адмінреформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar