реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Не вапном, а… олією!

Як правило, власники присадибних ділянок перед холодною порою року білять дерева гашеним вапном, вберігаючи їхню кору від пошкоджень та пекучого сонячного проміння. Непереливки деревам зараз, коли снігу немає, а погода вже кілька тижнів стоїть сира. Саме така погода сприятлива для розвитку різноманітних лишайників та грибків…

Але, що вдієш, гашене вапно не завжди буває під рукою. Чернігівець Валерій Ситников, член Клубу органічного землеробства, придумав свій спосіб: у нього виявилася в господарстві пляшка старої згірклої олії. Саме нею він і змастив гілки дерев. Результат – дивовижний! Пан Валерій не полінувався передати в Клуб обрізок гілки, частина якої була змащена олією (ця частина чистенька, гладенька і має здоровий вигляд), а та частина, яка залишилася не змащеною, вражена якимось лишайником, котрий на ній явно розкошує.

Шкода, що чорно-біле фото не так гарно передає враження від побаченого.
На суботньому засіданні Клубу цю гілочку передавали з рук в руки по рядах. І хтось зітхнув: «Якби ж то знати раніше… А я на дачі банку згірклої олії вилила в компостну купу…»

Інеса ФТОМОВА




Теги:олія, сад, Фтомова, коз, вапно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar