реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Наш земляк "проштовхує" Оскольда

У Верховній Раді України зареєстровано проекти постанов про відзначення в Україні у 2012 році на державному рівні ювілею 1150-річчя заснування Київської Митрополії та першого Хрещення Русі за часів князя Аскольда (реєстр. № 9597) та 1950-ї річниці поширення християнства на українських землях від апостола Андрія Первозванного (реєстр. № 9598). Проекти рекомендовані парламентським Комітетом з питань культури і духовності.

У проектах постанов Кабінету міністрів України рекомендується утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення пам‘ятних дат на державному рівні, розробити та затвердити план цих заходів, вирішити питання щодо їх фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

Проекти згаданих постанов у Верховній Раді підготовлені на основі рішень Священного Синоду Української Православної Церкви від 28 червня 2011 року (журнал засідань № 49) та Священного Синоду УПЦ-КП від 13 грудня 2011 р. (Журнал №41) про відзначення у 2012-му році 1150-річчя заснування Київської Митрополії за часів першого Аскольдового хрещення Русі.

Нагадаємо, що у липні 2010 року Синодальним видавничим відділом Української Православної Церкви та «Товариством пам’яті князя Оскольда» було презентовано книгу дослідника церковної історії Сергія Шумило «Князь Оскольд і християнізація Русі». Видання цієї книги послужило поштовхом до подальшого дослідження цього питання та відзначення означеного ювілею.

Довідка "Сіверщини".
Сергій Шумило -- родом з Чернігова, де навчався і навіть був іподияконом в одному храмі міста. Був депутатом Чернігівської міської ради. Працює прес-секретарем Асоціації банків України. Автор дослідження про князя Оскольда.



Теги:Сергій Шумило, Оскольд, хрещення Руси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar