реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Найважливіше у Раді сьогодні

Урядові призначення

Новим міністром освіти став Оксен Лісовий, віцепрем'єр-міністром України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації України став Михайло Федоров, новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України став Олександр Камишін.

ЄС не голосувала за призначення, оскільки наша фракція не бере відповідальності за кадрові рішення влади.
Але від себе особисто можу сказати, що ці три людини - перші яскраві особистості. Це не є сіра безлика маса, яка буде виконувати всі будь-які гідні і негідні розпорядження. Кожен із них має свою власну історію успіху, свою візію, і дай Боже, щоби їм вистачило сили та снаги здійснювати реформи, зокрема, Укроборонпрому, цифровізації, займатися дронами, розвитком стратегічної промисловості, розвивати освіту, тощо.

Рада збільшила видатки на нацбезпеку та оборону на 537,2 млрд грн.

•Немає повернення доплати військовим у розмірі 30 тисяч.

•Є певне збільшення і градація зарплат військових. В тилу буде десь 20 тисяч, на передовій є запропонована градація залежно від того, чи виконують військові на передовій бойові завдання (ті, хто на передовій і не виконують завдання; ті, хто мають час від часу виїзди; ті, хто постійно бере участь у бойових діях)

В цьому контексті треба добре пильнувати, куди ідуть кошти, як розподіляються, наскільки прозорі процедури. Практика показує, що не все так оптимістично, як воно виглядає.

Окремо зафіксований пункт, щоб було виділено додаткові кошти з резерву для виплат родинам загиблих.
Проблема також в тому, що ніхто не знає, а звідки ці всі кошти візьмуть

Відтепер умовою прийняття до громадянства є складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою

Рада підтримала виключення Льовочкіна Сергія з Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Верховна Рада встановила обов'язковий випробувальний термін від одного до шести місяців для громадян, уперше прийнятих на військову службу за контрактом

Прийнято деколонізаційний законопроєкт #7253, який покликаний очистити Україну від маркерів «русского міра»!.
Закон визнає злочинною і засуджує московську імперську політику, забороняє її пропаганду та символи, визначає, що належить до цих символів, хто, як і в які строки видаляє їх з публічного простору.

Водночас хочу звернути на таку річ

Європейська солідарність закликала Раду проголосувати, щоби призначення трьох міністрів показали у слоті телеканалу "Рада". Ставили тричі це питання на голосування і тричі ВРУ провалила. У кінці засідання віце-спікерка запропонувала, щоб це питання було показано в єдиному марафоні, а також питання бюджету та питання деколонізації. Монобільшість знову це провалила.
Слуги навіть могли б на цьому попіаритись, але завалили абсолютно все. Можливо, тому що вчора ненароком проголосували за те, що весь день Верховної ради має висвітлюватись в слоті телеканалу Рада....

Софія ФЕДИНА



Теги:ВР, Софія Федина, деколонізація, ЄС, нові кадри


Читайте також



Коментарі (0)
avatar