реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

На захист отця Олександра Дедюхіна

Не можу оминути розправу над отцем Олександром Дедюхіним.

Чомусь так склалось, що Церква частіше прислухається голосу лібералів, ЛГБТ-лобістів, неомарксистів і інших продовжувачів ідеалів і завітів Леніма-Енгельса, а власних священників не слухає.

Так сталось в черговий раз і з Дедюхіним.
Я не є його прихильником чи противником, бо не слідував за його дописами, з часу, як він отримав хрест від Вселенського патріархату. Проте помітив, що отець по слово до кишені не лізе. Проте мушу визнати, що деякі його політичні дописи з відсилками до Біблії я не дуже схвально сприйняв.

Пост про аборти і відгомін який спричинив отець, дійшов і до мого фейсбука. Відверто кажучи я щиро підтримав Священника, хоч і розумів, що його не зрозуміють зверху - у відкритій церкві та єпархії ... Думав, що все-таки це минеться і всі вже все забули, але на жаль, на догоду абортаріям в ПЦУ вирішили заткнути священника, який підтримав про-лайф ініціативи, сам є, я думаю, гарним чоловіком для своєї дружини (не розлучений) і так далі... Тобто як сказано в біблії - "чоловік однієї жінки, що гарно управляє своїм домом ".

Не беручи до уваги ці важливі деталі із життя отця Олександра, в Церкві вирішили вхопитись за букву, якою поділився Дедюхін у ФБ. Тобто, Ісус вчив по справам судити людину, а не по словам. А справи Дедюхіна в сфері сімейних цінностей, я думаю, що добрі й успішні. Якщо це не так, то поправте мене.

Таким чином зібралось судилище і цензори, які порахували, що вислів "с@чка не схоче кобель не скочить" є неприйнятним, щодо людей, які ведуть безладне, безвідповідальне статеве життя. Як їх називати у Полтавській єпархії теж не пояснили. Надіюсь що не подружжя

Але, що буде далі? Цензурувати Біблію на предмет таких висловів у Святому Письмі? Адже там Ісус до жінки, яка просила його, каже "Не личить брати хліб у дітей і кидати псам"? Толерантно називати жінкою собакою?? Давайте заборонимо це (іронія). Але це не все. Ісус ще і людей обзивав гробами побіленими, які зверху гарні, а всередині смердять - ну самі розумієте, як трупак смердить після розкладання.. Толерантно це? Відповідає священичому сану Христа? Хм.. треба негайно було скликати Єпархіальні збори і заборонити це.. що в принципі і було зроблено, адже й Ісуса Христа заборонили за "богохульство!"...

Звісно що Дедюхін не Ісус, але кожен з нас має слідувати Ісусу Христу, як найперше це мають показувати священники і єпископи. Тобто слідуючи Христу, ми маємо право називати нерозкаяних грішників "гробами помальованими які всередині смердять" і "поріддям єхидновим"... і так далі і ми, як християни не маємо боятись що зверху за це слідування Христу - прилетить.

Водночас не потрібно засуджувати людей, які вже стали на шлях покаяння, але продовжують грузнути у гріхах.
Я не експерт в таких розборках, але хіба тут не те саме? Що поганого називанні гріху - гріхом? Що поганого в тому коли лікар каже - та в тебе скоро згниє все, коли ти не перестанеш так жити, а не квіточки з веселками показує ?

Невже узаконене вбивство дітей це - те що заслуговує толерантного відношення до вбивць?
Звісно, що буває що треба і підбадьорити людину... Сказати, не пережива, старайся і все виправиться... але ж це все індивідуально і тоді коли людина жаліє про скоєне а не закореніла в гріху і є його лобістом і прихильником - мовляляв - це нормально!

Але якщо не наступати на неомарксистів, то марксисти наступлять на Церкву. Це вже давно сталось в ліберальних країнах і не тільки ліберальних. Там де праві заявляють про пролайф ініціативи ліваків починає сильно крутити (як в Польщі). Подивіться, як нещодавно ліві нападали на католицьку процесію у Франції? Як вони в інших країнах плюють на християн. То тепер замість того щоб підтримувати одне одного ми на догоду Геращенко та іже з нею лобі-ЛГБТ, будемо добивати вогники спротиву лівим ідеологіям, бо бачите їх образила форма подачі, якою назвали вбивць дітей?

Я бачив як їм сильно запалало від його слів. Як їх покрутило.. ой сильно покрутило... навіть у Полтавські єп. визнали це: "яка призвела до різкої суспільної реакції на окремі висловлювання зазначеного священика."
А хто з церковників висловлюється на ці теми? Чому ніхто (майже ніхто) із церкви не критикує це, хоча б вдень сім'ї, в день захисту дітей, раз в рік.

Невже ЛГБТ і аборти це гріх і всі це знають і предстоятель ПЦУ Епіфаній це повторював і так далі, але чомусь коли потрібно цю позицію на нижчому рівні поширювати то одразу "не так", бо вбивць дітей назвали безвідповідальними створіннями і порівняли із тваринами "сук@ю і кобелем"?.

Що показово, то заборона прилетіла після допису проти абортів, а не дописів на політичні теми Дедюхіна .
Ще раз перечитуючи його коротенький допис, то розумію, що або начальству "накипіло" або "не зрозуміли", або ЛГТБ-неомарксисти перемогли... і переконали, дотиснули нас, а не ми їх... нехай навіть так... у ФБ і забороні служіння... але вода камінь точить.. і тут вийде що цей камінь це віра в Бога.

З повагою до Полтавської єпархії і владики Феодора...

Іван ПЕТРУЩАК



Теги:неомарксисти, Аборт, Іван Петрущак, олександр Дедюхін, пцу, ЛБГТ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar