реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Млинці для танка

Мілітаристське виховання насаджується навіть на таких безневинних народних святах – гуляннях, як Масляна.

У сусідньому з Чернігівщиною Новозибкові (колись це була Чернігівська губернія) – все, як у Росії. Мілітаризація також. На позір (у пропаганді – Росія видає себе за мирну державу) Росія одна, а насправді – агресивна країна, що не має друзів і союзників, лишень ворогів, яких сама собі створила. Росія воює в Україні і в Сирії, окупувала молдавську та грузинську території. Тож не дивно, що мілітаристське виховання насаджується навіть на таких безневинних народних святах – гуляннях, як Масляна.

Завдяки журналісту – блогеру Алєксандру Чернову ми дізналися, як у Новозибкові навіть із млинців примудрилися зробити …танк. « В центрі композиції, - пише брянський автор, - що мислилася як суто патріотична, повністю виготовлена із млинців, великий танк з «ввічливим чоловічком» на башті. Він прорвав «ворожу» оборону і встановив серед чужих окопів, теж із млинців, іграшковий російський триколор».

Це сталося на міському святі і автори такого «шедевру» отримали приз – кілограм масла. Варто додати, що інші переможці отримували хто мішок борошна, хто – кілограм ікри. Ну, добре, що хоч червоними галіфе не нагороджували…

Алєксандр Чернов говорить, що цю кулінарну фантазію активно обговорюють у соціальних мережах. І нагадує, що така мілітаризація – не новинка для російської глибинки. Так раніше на Свенському (Брянському) ярмарку були показані радянські підпільники на …торті та племінні корови із Трубчевського району у патріотичних формах …червоноармійця і радянського солдата, а партизан представили у вигляді …мертвих свиней, відповідно вдягнутих.

Воістину, питання їхнього класика «Хотят ли русские войны?» є для росіян риторичним. Ще й як «хотят»!

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото зі сторінки Алєксандра Чернова.






Теги:Новозибків, Василь Чепурний, Алєксандр Чєрнов, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar