реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Мисливські угіддя: для кого писані закони?

Будні Держекоінспекції в Чернігівській області

Держекоінспекція в Чернігівській області спільно з працівниками УМВС в Чернігівській області провела чергову рейд-перевірку по контролю за станом охорони та використанням тваринного і рослинного світу та виявленням випадків порушення Закону України “Про мисливське господарство та полювання” та наказу Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР), мисливсько-рибальського підприємства Чернігівської обласної організації УТМР.

Згідно наказу визначено дні, норми, правила та встановлено строки полювання. Але, як показує життєвий досвід та безліч перевірок, із року в рік під час полювання є безліч порушень.

Під час проведення контролю за проведенням полювання в мисливських угіддях МРП Чернігівської обласної організації УТМР на відділеннях Чернігівського, Ніжинського, Ріпкинського районів та в мисливських угіддях ПП “Свішень” було перевірено понад 50 мисливців щодо документального підтвердження перебування їх на полюванні. І як результат - виявлено 5 порушень, які стосуються правил полювання. На порушників складено протоколи за ч.І ст. 85 КУпАП та винесено постанови.

Загальна сума накладених штрафів складає 1326 грн. Вилучено мисливську зброю в кількості 2 одиниць, одна, з яких незареєстрована взагалі.У даному випадку громадянами порушено ст. 20 Закону України “Про мисливське господарство”, тобто, полювання здійснювалося самовільно, без належно оформлених документів посвідчення мисливця, щорічної картки обліку добутої дичини, а також полювання здійснювалося у заборонений час, з використанням заборонених знарядь та забороненим способом.

Держекоінспекцією в Чернігівській області, Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та органами внутрішніх справ і надалі проводитиметься контроль за дотриманням користувачами мисливських угідь затверджених лімітів та норм добування мисливських тварин, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів та суворе дотримання мисливцями правил полювання.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках
з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекціїв Чернігівській області




Теги:зброя, полювання, браконьєри, Держекоінспекція, мисливськы угыддя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Та забороніть ви нахрен все то полювання! А то Наташа Романова ще підстрелить себе у Тупичеві!
avatar